Her iki gencin arkadaşları tartışıp, kavga etti, grup daha sonra kendilerine müdahale eden polise saldırdı. Çoğu öğrenci 15 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 12.30 sıralarında D-400 karayolu üzerindeki Merkez Endüstri Meslek Lisesi ile Motor Meslek Lisesi önünde meydana geldi. Merkez Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki T.Y., aynı okuldan 2 yıl önce devamsızlık nedeniyle kaydı silindiği belirtilen, ancak, adı açıklanmayan erkek arkadaşı ile okul önündeki yaya geçidi merdiveninde tartıştı. İddiaya göre, tartışma sırasında arkadaşının tokatladığı T.Y. merdivenden yuvarlanıp, bayıldı. Bu olay üzerine her iki gencin arkadaşları tartışıp, kavga etmeye başladı. Çıkan arbedeye, bu sırada bölgede bulunan polis müdahale etti. Ancak, kavga eden grup, bu kez polise saldırdı. Arbedeyi önleyen polis, aralarında kız öğrenciyi tokatlayan arkadaşı da bulunan, çoğu öğrenci 15 kişiyi gözaltına aldı.

Merdivenden yuvarlanan T.Y., çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen kız öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Hürriyet