CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. İşte Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları:

CHP"nin bu iddiaların ilk ortaya atıldığı günde yaptığı teşhisin ne doğru olduğuna dikkati çekmek istiyorum. Bu dava hukuki değil siyasi olduğu ortaya çıktı. Güvenle söylemiştik. Pek çok kişi bunu yadırgamıştı. Görmesini bilenler için çok netti. Demokrasi ve hukuk anlayışını görmek isteyenler daha doğru bir değerlendirme yapabilir.

1 MAYIS: TAKSİM"DE KUTLANMALI

Nevruz ve 1 Mayıs"ın tatil olması için öneride bulunmuştuk. 1 Mayıs"ta dediğimize geldiler. Ancak hükümetin hala Nevruz konusunda kafasında hala tereddütler var.

1 Mayıs bir bayram havasında Taksim"de kutlanmalıdır. Böyle bir düzenleme yapılırsa her türlü desteği vereceğiz.

EKONOMİK KRİZ: 7.6"LIK YANILGI OLUR MU

İşyerleri kapanmaya başladı, işsizlik binlerce kişiyi buldu, hükümet gerekeni yapmamakta direndi. Türkiye büyük açık verdiği için yatırım yapılamıyor. İşsizlik artıyor. İşsizliğin altında hükümetin sorumsuzluğu var. 3,6 büyüyecekmişiz. 7.6"lık bir yanılgı olur mu?

Söylenenler bir hedef midir yoksa tahmin midir. Bunları yaşayarak göreceğiz.

ERGENEKON DAVASI

Nedir bu Ergenekon davası? Ergenekon Terör Örgütü deniyor. Mahkeme böyle bir değerlendirme yapamazsınız diyor ama hala ETÖ diye yazanlar yazıyor. Peki bu ne? Türkiye"nin rejimini yakından ilgilendiren böyle bir örgüt nasıl kuruldu, kimler kurdu? Başındakiler nasıl değişti bilen var mı? Genelkurmay Başkanı"na soruyorlar "siz bu örgütü biliyor musunuz" diye, "ben böyle bir şey duymadım" diyor. Bugün almışız 100"den fazla insanı davanın içine. Yarıdan fazlası da tutuklu. Bu örgüt AKP"ye karşı kurulmuş örgüt mü? Evet öyle anlaşılıyor. Alınanlar AKP karşıtı. İddianamede ta 70"lerden bahsediliyor. O zaman kime karşı kurulmuş. Ergenekon çimentosu beyinlere akıtılıyor. Türkiye"de yığınla yapılan yanlış iş var. Onları takip edin. Önce bu işi götürecek savcı bulamıyoruz dediler. Bulamazsın tabii, ciddiyeti olmayınca savcı bulamazsın. Sonra birini buldular ve düğmeye basıldı. Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk ""40 yıllık hukukçuluk hayatımda böyle iddianame görmedim"" dedi. Bu yenilir yutulur laf mı?

Böyle bir iddianameyi dünyanın hiçbir yerinde hiçbir hukukçu görmedi. Sanık mıdır, tanık mıdır herkes orada. İddianamenin bir ağırlığı, ciddiyeti olacak. Oradaki her lafın bir takip edilirliği olacak. Somut olaylara dayalı, belgelere dayalı bir iddianame olacak. İddianame ayrı, ihtiharname ayrıdır. Mahkeme iddianameyi tanzim etmek zorunda tabii edebilirse. Birbirlerini tanımayan insanlar aynı terör örgütünün birinci dereceden sorumluları olarak orada yer alacak. Bu ne karmaşa…

Hürriyet