Deniz üssüne roketli saldırı!


İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu 7 asker yaralandı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan askerlerin sırtlarından vurulduğu görüldü.

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı"na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu 6 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

GECE KARANLIĞINDA SALDIRDILAR

Olay dün gece saat 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı"na bağlı İkmal Birliği"nde meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.


Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

NÖBET DEĞİŞİMİNDE SALDIRDILAR

İskenderun'da bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığındaki heyetin sabah yaptığı değerlendirmenin ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada saldırının dün saat 23.50'de meydana geldiği belirtilirken şu bilgilere yer verildi:"Modernevler Mahallesi, otoyol altında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'ndaki görevli askerleri nöbet değişimi için görev yerlerine götürmekte olan askeri araca, otoyola yakın mesafede, Amanos kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı neticesinde 6 er şehit olmuştur, aynı olayda araç içinde bulunan 7 er de yaralanmıştır. Yaralı askerlerden Siyamet Kılınç (Hakkari), Osman Tokbulut (Kastamonu) ve Nedim Çağrı Türe (Manisa) GATA'da, Mehmet Aynur (Burdur) ve Taner Adıyaman (Bitlis) İskenderun Devlet Hastanesi'nde, Muammer Altemür (Tokat) ile Erol Sevindik ise (Ordu) İskenderun Deniz Alayı Hastanesi'nde tedavi ediliyor. Bölgede askeri operasyonlar devam etmektedir.


"ASKERLİK YAPTIĞI İSKENDERUN'DA OĞLUNU ŞEHİT VERDİ

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde şehit olan 6 askerden er Kenan Oğuz Erbay'ın babası Ekrem Erbay da askerliğini İskenderun'da yaptığı anlaşıldı. Olayı haber alınca oturduğu İzmir'den 2 erkek kardeşiyle birlikte İskenderun'a gelen baba Ekrem Erbay, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gözyaşı döktü. Bir oğlu daha olduğunu bildiren baba Erbay, "Ben de askerliğimi İskenderun'da yaptım. Oğlumu da İskenderun'da şehit verdim. Vatan sağ olsun. Bir şehit verdik. Bir oğlum daha var. Onu da kendimi de bu vatan için şehit vermeye hazırım" dedi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Hatay Valiliği, İskenderun'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlerin Serhat Aslan (Mardin), Kerem Oğuz Erbay (İzmir), İsmail Kartal (Erzincan), Erol Tavukçu (Van), Ümit Akbulut (Malatya) ve Erhan Terletme (Giresun) olduğunu açıkladı.Şehit cenazeleri otopsinin yapıldığı İskenderun Asker Hastanesi'nin de içinde bulunduğu Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılacak tören ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.


Tedavileri süren 6 yaralının isimleri ise şöyle: Mehmet Aynur, Osman Toplar, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çapıntüre.

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı

CHA