Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, iki gece önce Sırameşeler Caddesi'nde devriye görevi yapan güvenlik güçleri, BursaRay Sırameşeler İstasyonu yakınında gördükleri M.A'dan (16) şüphelendi.

Kimlik kontrolü yapılan M.A, polislere, İstanbul'da yaşadığını, annesiyle kavga ettiği için 2 Nisanda kaçarak Bursa'ya geldiğini söyledi.

Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen M.A, burada verdiği ifadede, Bursa'da tanıştığı kuaförlük yapan Ersin G. (25) ile V.A'nın (17) kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra 100 TL karşılığı erkeklere pazarladığını öne sürdü. M.A'nın ifadesi doğrultusunda harekete geçen ekipler, Ersin G. ile V.A'yı gözaltına aldı.
Operasyonu genişleten güvenlik güçleri, genç kızla para karşılığında ilişkiye girdiği iddia edilen Murat D. (27), Abdülkadir M. (48), Hanifi A. (50), M.U. (17) ve S.K'yi (14) de yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılardan V.A, M.U. ve S.K. Çocuk Şube Müdürlüğünde, diğer 4 kişi Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandıktan sonra “çocuğun cinsel istismarı” suçundan adliyeye sevk edildi.

M.A'nın, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'daki ailesine teslim edildiği bildirildi.

Hürriyet