Erzurum’da düzenlenen ve vatandaşların görüşlerini yansıttığı anayasa toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için yeni anayasa yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Mevcut sistem bu milletin gerçek potansiyelini engelliyor” dedi.

Anayasa Platformu adı altında biraraya gelen sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı “Anayasa Vatandaş Toplantıları”nın onikincisi, Erzurum’da gerçekleştirildi.

Cemal Gürsel Spor Salonu’nda yapılan toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AKP, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen vatandaşlar katıldı. Hisarcıklıoğlu buradaki konuşmasında, hedeflere ulaşılması için yeni Anayasa’nın yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Bakın, içinde bulunduğumuz dönemde, küresel dengeler hızla değişiyor, 150 yıldır egemen olan batı bocalarken; güneş yeniden doğudan yükseliyor. Bu süreçte, Türkiye için yepyeni bir fırsat doğuyor. Bölgesinin en güçlü ülkesi olan Türkiye artık kabına sığmıyor, küresel güç olmak istiyor. Türkiye bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi. Bununla gurur duyuyoruz. Ama açık söylemeliyim, bu benim içime sinmiyor. Bize yakışan, en tepeye oynamak. Bizim ecdadımız bunu yaptı. Bizim de bunu yapacak gücümüz fazlasıyla var. Şimdi, millet olarak önümüze bir hedef koyduk: Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Bu ülkeyi daha güçlü, bu milleti daha zengin yapacağız” ifadelerini kullandı.

“KOŞACAK GÜCÜMÜZ VARKEN, YÜRÜYEREK İLERLİYORUZ”

Mevcut sistemin bu milletin gerçek potansiyelini engellediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Çünkü Anayasa her alanda önümüzü tıkıyor. Koşacak gücümüz varken, yürüyerek ilerliyoruz. Yani bu elbise artık, bu bedene dar geliyor” dedi.