İngiltere'nin güzeli bile şişman

Bağırsaklarda bulunan bir enzim sayesinde artık obezite, diabet hastalığı ve kalp hastalıkları sorun olmaktan çıkacak.

ABD'nin Kaliforniya Üniversitesi bilim adamları insan ve fare bağırsakları üzerinde yaptıkları araştırmada MGAT2 adlı bir enzime rastladı. Bilim adamlarının buldukları enzim, vücuttaki yağların enerjiye dönüşerek atılmasına ya da depolanmasına karar veriyor.

Bilim adamları buldukları yeni bir enzim sayesinde şişmanlığın önüne geçiyor.Enzim bulunduktan sonra bilim adamları bir hap üretti. Hap doğrudan bu enzim üzerinde etkili olduğu için artık, insanlar şişmanlama korkusu yaşamadan istedikleri yiyecekleri tüketebilecek. Fare üzerinde yapılan deneyde, bağırsakdaki enzim üzerinde etkili olan hapı olan fareler dört hafta içinde daha çok kalori yakmaya başladı.

Obezite özellikle ABD ve İngiltere gibi batılı ülkelerde en büyük problemlerden biri haline geldi. Bilim adamları obezite ile savaş için, bilimsel çalışmalara hız verdi ve bu çalışmalar için daha çok para ayrılmaya başlandı.

Ancak bazı uzmanlar uyarıda bulunmadan edemiyor. Bu tür hapların piyasada verilmesi uzun yıllar alabilir. Bu zaman içinde insanlar spor yapmalı ve daha az yemeli.