Uluslar arası büyük havayolu şirketlerinin önde gelenleri “Şişman yolculardan çift bilet ücreti alınacak' uygulaması çok ses getirecek.

ABD'nin en saygın havayolu şirketlerinden biri olan United Airlines, 'Şişman' yolculardan çift bilet alınmasını uygulamaya koydu. United Airlines'a göre, kim şişman, kim değil? İşte şirketin 'Şişman' tanımı.

Bundan önce gündeme fazla gelmeyen, nispeten küçük ve orta ölçekli şirketlerin uyguladığı 'Şişmanlara çift bilet' uygulamasını şimdi dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden biri olan United Airlines da hayata geçirdi. Çarşamba günü ilk defa şirketin internet sitesinde yayınlanan 'Şişman' kriteri şöyle tanımlanmış:

* Bileti alınan koltuğa sığmayan ve/veya

* Emniyet kemerini en geniş ayarında bile kilitleyemeyen ve/veya

* Koltuk kolluklarını indiremeyen


Kişiler, ikinci bir bilet alacaktır.

Yukarıdaki kriterlere uyup uymadığını daha önce tespit ettirmeyen ve 'Şişman' tanımına uymasına rağmen habersiz gelip uçmak isteyenler, ikinci bir bilet alacaklar. Uçakta boş koltuk kalmadıysa, bir sonraki uçağa aktarılabilirler.

United Airlines sözcüsü Robin Urbanski Janikowski, "Bu uygulamaya ancak bütün koltuklar doluysa ve şikayet eden olursa başvuracağız. Sadece geçen sene içinde müşterilerimizden 700-den fazla 'Şişman komşusunu' şikayet eden yazılar aldık. Üstelik bu uygulamayı hayata geçiren bir tek biz değiliz. Bizimle beraber 8 havayolu şirketi daha aynı politikayı uyguluyor" dedi.

yenişafak