Peru polisi, bir otobüste uyuşturucu ararken, kokain sevkiyatında canlı hindilerin de kullanıldığını açığa çıkardı. Yetkililerin açıklamasına göre, San Martin eyaletindeki Tarapoto kenti yakınlarında bir otobüsü durdurarak kokain araması yapan polisler, yük arasında kokain bulamadı.Otobüse taşınması için verilen kargoda bulunan canlı hindilerden ikisinin diğerlerinden daha şişman olması emniyet görevlilerin dikkatini çekti. Söz konusu hindilerin tüyleri aralanınca da göğüs kısmında elle yapılan kaba dikişler fark edildi.

Veteriner müdahalesiyle 2 hindiden toplam 28 kapsülde 4,8 kilogram kokain çıkarılırken, yetkililer hindilerin sağlık durumunun içlerindeki kokainin çıkartılmasından sonra da iyi olduğunu söyledi. Söz konusu kargonun Juanjui kentinden Tarapoto"ya gönderildiğinin belirlendiğini ifade eden polis yetkilileri, kim tarafından gönderildiğinin araştırıldığını kaydetti.

Bölgede, insanların çeşitli şekillerde kullanıldığı uyuşturucu sevkiyatında hayvanların kullanılmasının fazla görülmediğine işaret edilirken, 2005 yılında Kolombiya"da karşılaşılan bir olayda 6 yavru köpeğin karnından 3 kilogram eroin bulunduğu anımsatıldı. / vatan