Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Kanal T'de, Ergenekon davasını masaya yatıracağı program için, Ergenekon sanıklarının cezaevinden programa konuk olmaları için savcılardan izin istedi. Dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Sisi, adli emanetten eşyalarını almak için müracatta bulundu.
SAVCILARDAN İZİN İSTEDİ
Soylu, eşyalarını almak için gerekli onayı aldıktan sonra Ergenekon savcılarına yeni programından söz etti. 1 Temmuz'da Kanal T'de başlayacak olan 'Ergenekon Show' adlı program çerçevesinde tutuklu bulunan Ergenekon sanıklarını da programda konuk almak isteyen Soylu, savcılardan izin talep etti. Konuyla ilgili bir dilekçe sunan Soylu, savcılardan gerekli izni aldıktan sonra ilgili dilekçesini Silivri Ceza İnfaz Kurumu yönetimine sunacak.

PROGRAMI GÜNEY YÖNETECEK
Gazeteci-yazar Abdullah Özdoğan, spiker Gülgün Feyman ve Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney programı yönetecek. İstanbul'un yanı sıra Kanada'dan da yapılacak olan programın ilk konuğu ise Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu olacak. Konuk olması istenen sanıklar arasında Veli Küçük ve Ümit Oğuztan da bulunuyor.