Antalya'da yaşayan ve 2005 yılında kendisinden aldığı 350 lira borcu ödemediği iddiasıyla Halil S'yi, 3 kişiyle kaçırarak ormanlık alanda işkence yaptığı iddia edilen tutuklu sanık Zeki Altun hakkında, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada karar verildi.

Minibüs şoförü Halil S'nin darp ve işkenceye maruz kalarak yaralanması ve makatına şişe sokulmasıyla ilgili iddialar üzerine açılan davada verilen kararın Yargıtayın ''şişe sokma'' olayının cinsel saldırı olduğuna hükmetmesiyle sanık Zeki Altun aleyhine bozulmasının ardından, Altun yeniden yargılandığı davanın karar duruşmasında son savunmasını yaptı.

Zeki Altun, esnaflık yaptığını, kendisinden borç alan Halil S'nin uyarılarına rağmen borcunu ödemediğini savunarak, şişeyle cinsel saldırı iddialarının doğru olmadığını öne sürdü.

Halil S'nin olayın başından bu yana ve yargılamalar sırasında doğru söylemediğini iddia eden Altun, Halil S'ye dönerek, ''Elini vicdanına koy, ben sana şişeyle ne yapmışım?' diye bağırdı.

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, sanığa uyarıda bulunurken, ağlamaya başlayan Zeki Altun, şişeyle cinsel saldırıda bulunduğu iddialarının asılsız olduğunu savunarak, ''Kuran'a el basarım, şişeyi elime alıp da bu adama hiçbir şey yapmadım. Bunu Allah da herkes de biliyor. Bu dünyanın öteki dünyası da var. İki kızım var, okuttum, topluma faydalı çocuklar yetiştirdim. Çocuklarımın geleceğini istiyorum'' diye konuştu.

Sanık avukatı Fevzi Dersuneli de şişeyle cinsel saldırı iddiasını kabul etmediklerini, darpla ilgili verilebilecek başka cezada ise tahrik indirimlerinin uygulanmasını talep etti.

Halil S. de yapılan işkence nedeniyle bedensel ve ruhsal sorunlarının devam ettiğini belirterek, Altun hakkındaki şikayetini yineledi.

Taleplerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıklardan Zeki Altun'u Halil S'ye yönelik ''makatına şişe sokarak cinsel saldırı suçunu işlediği'' kanaatine varıldığını bildirerek, Altun'u cinsel saldırı ve alıkoyma suçlarından önce 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Altun, iyi hali göz önüne alınarak yapılan indirimle 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

-OLAY-

Antalya'da tefecilik yaptığı iddia edilen esnaf Zeki Altun'un, kendisinden borç alan ve geri ödemeyen Halil S'yi, Korkuteli ilçesi yakınlarında beraberindeki 3 kişiyle kaçırdığı, darbettiği ve şişeyle cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilmişti.

Halil S, diğer 3 sanık hakkında şikayetini geri alırken, uzun süre firari durumda bulunan ve sonrasında tutuklanan Zeki Altun'un ''cinsel saldırı'' suçundan yeniden yargılanmasına karar verilmişti./HT