Eskişehir'de, F.A. isimli bir kişiyi kalorifer peteğine bağlayıp şişe üzerine oturttukları öne sürülen tutuklu 2 sanığın tahliye talebi kabul edilmedi.

Geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen olayda iddialara göre beyaz eşya satıcısı, evli bir çocuk babası 38 yaşındaki A.K., bir gazinoda dansçı olarak çalışan sevgilisi 28 yaşındaki F.A.'ya tecavüz etti. F.A. akşam saatlerinde evden çırılçıplak kaçarak bir bisikletçi dükkanına sığındı.

F.A.'nın şikayeti üzerine A.K., polisler tarafından yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen A.K., olay günü sevgilisi F.A.'nın evinde uyuduğu sırada F.A.'nın çalıştığı gazinonun sahipleri 42 yaşındaki N.K. ile akrabası 28 yaşındaki S.K.'nın eve gelerek kendisini dövdüğünü, sol elini kalorifer peteğine bağlayıp iç çamaşırını çıkarttıktan sonra bir şişenin üzerine oturttuklarını öne sürdü. Yakalanan N.K. ile S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. N.K., S.K., F.A. ve A.K. hakkında dava açıldı.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar N.K., S.K. ile tutuksuz sanık F.A. katıldı. Diğer tutuksuz sanık A.K.'nin katılmadığı duruşmada, sanıklar suçlamaları kabul etmedi. N.K. olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek şu şekilde konuştu:
“Olay günü ölen bir yakınımın cenazesindeydim. S.K. ise inşaattaydı. Olayla hiçbir ilgimiz yok. A.K., F.A.'ya tecavüz etmesi nedeniyle kendisinden şikayetçi olunmaması için böyle bir senaryo uydurmuştur. Ayrıca A.K.'nın 20 ayrı suçtan sabıkası var. F.A. ile aralarında geçen ilişki nedeniyle biz böyle bir yola girecek insanlar değiliz. 101 gündür tutuklu bulunuyoruz. Tahliyemizi istiyoruz.”


ÖNCEKİ DURUŞMADA "ÇIRILÇIPLAK EVDEN KAÇTIM" DEMİŞTİ

Tutuksuz sanık F.A. da suçsuz olduğunu söyledi. F.A., bir önceki duruşmada N.K. ve S.K.'nın A.K.'yi şişe üzerine oturtmadıklarını söylemişti. F.A. ifadesinde şu iddialarda bulunmuştu:

“A.K. beni sürekli olarak dövüyordu. Olay günü evde babamdan kalan bastonla da beni dövdü. Daha sonra bana tecavüz etti. Kapıyı kilitleyip evden dışarı çıkmamı istedi. Bir süre sonra beni yine döveceğini söyleyerek yan odada duran bastonu almaya gittiğinde ben de çırılçıplak bir halde yataktan kalkıp hiçbir şey üzerime almayarak kapıyı açtım ve kaçtım. Çırılçıplak olduğum için ellerimle mahrem yerlerimi gizlemeye çalışıyordum. Hava karanlıktı ve Pazar günü olduğu için sokaktaki dükkanlar kapalıydı. Açık olan bir bisiklet tamirci dükkanına sığındım. Bu sırada beni çıplak halde gören bir kadın ile kızı da bana giysi getirdi. Ben A.K.'den şikayetçiyim. A.K.'nin anlattıkları doğru değil. Patronlarım, kesinlikle eve gelmedi.”

Dün yapılan duruşmaya katılmayan A.K. de ilk duruşmada verdiği ifadesinde kendisinin F.A.'ya tecavüz etmediğini öne sürmüştü. Tutuklu sanıklar S.K. ve N.K.'nın kendisini zorla bir şişenin üzerine oturttuklarını söyleyen A.K., “Sevgilim olan F.A.'nın gazinoda çalışmasını istemiyordum. Bu nedenle gazino sahipleri N.K. ile S.K. sevgilimin evine baskın yaptı. Beni bir kalorifer peteğine bağladıktan sonra külotumu çıkartıp şişenin üzerine oturttular. Daha sonra sevgilim F.A.'yı odaya getirerek, "Bak kiminle çıkıyorsun. Gör halini" dedikten sonra evden ayrıldılar” demişti.

CENAZEYE KATILIP KATILMADIĞI CAMİ İMAMINA SORULACAK

Ağır Ceza Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan A.K.'nın tekrar dinlenmesini ve olay günü cenazede olduğunu söyleyen N.K.'nın cenaze töreninde olup olmadığının cami imamından sorulmasını kararlaştırdı. Heyet, iki zanlı S.K. ve N.K.'nın tahliye taleplerini kabul etmeyip tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. VATAN