Kuşadası Belediyesi ile Yunanistan'ın Sisam Adası Valiliği ve Sisam-Vathi Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan festival, 4 Eylül'de Yunanistan'ın Sisam Adası'nda, 5-6 Eylül tarihlerinde de Kuşadası'nda gerçekleştirilecek. İlki geçen yıl "Ege Köprüleri" sloganıyla düzenlenen Kuşadası-Sisam Barış ve Dostluk Festivali, bu yıl eski Dışişleri Bakanı merhum İsmail Cem anısına düzenlenecek. Festival için Kuşadası'ndan yaklaşık 150 kişilik bir ekip feribotlarla Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçecek.
Festival, 4 Eylül Cuma günü saat 21.00'de Sisam Adası'nın sahilde Vathi Meydanı'nda düzenlenecek açılış kokteyliyle başlayacak. Kokteyl sırasında 1960'lı yıllarda Kuşadası ve Sisam fotoğraflarından oluşan belgesel gösterimi yapılacak. Kuşadası Folklor Araştırma Derneği ile Sisam ekiplerinin halk dansları gösterilerinden sonra ise önce Fuat Saka ile ardından da Yunanlı Manolis Volarinos Orkestrası ücretsiz halk konserleri verecek. 5 Eylül sabahı Kuşadası heyetinin yanı sıra Yunanlılardan oluşan 150
kişilik bir heyet festivalin Kuşadası ayağı için feribotlarla Sisam adasından Kuşadası'na gelecek.
5 Eylül Cumartesi günü ise festival kapsamında saat 17.00'de Kuşadası sahil bandı üzerindeki Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nın açılışı yapılacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılacağı ve çeşitli gösterilerin yapılacağı meydan açılış töreninin ardından akşam Kervansaray Otel'de gala yemeği verilecek. Festivalin Kuşadası ayağındaki etkinlikler İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda akşam saat 21.00'de gerçekleştirilecek.
Daha sonra Yunanlı Manolis Pappos Grubu ve solistleri Giorgos Mermigas eşliğinde halk konseri verecek. Festivalde son olarak Muammer Ketencioğlu ve Zeybek orkestrası sahne alacak.
2. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali 6 Eylül Pazar günü Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi gibi tarihi yerlerin gezilmesinin ardından, Korumar Otel'de gerçekleştirilecek olan Türk-Yunan delegasyon toplantılarıyla son bulacak. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası ile Sisam Adası'nın kardeş şehirler olduğuna dikkati çekerek, "Dostluk temasıyla geçen yıl ilk kez düzenlenen festivali bu yıl eski Dış işleri Bakanımız merhum İsmail Cem anısına devam ettiriyoruz. Amacımız, iki ülke insanları
arasındaki dostluğu pekiştirip, kalıcı hale getirmek. Ayrıca, Türk-Yunan dostluğu ilk kez merhum Dışişleri Bakanımız İsmail Cem tarafından dönemin Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile birlikte Kuşadası'ndan kıvılcım almıştı. Bu nedenle düzenlediğimiz festival ve Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın da Kuşadası'na gelmesi yaptığımız çalışmaları daha da anlamlı hale getirdi" dedi.