Bu amaçla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı içinde yer alan Aydın’ın Karacasu ilçesi Çamarası köyü mevkiinde bulunan Sırtlanini mağarası turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ve Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Karacasu ilçesi Çamarası Köyünde devlet ormanı sınırları içerisinde bulunan gizemli mağarayı ziyaret etti. Heyette Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer, Karacasu Orman İşletme Şefi Ceyda Kılınç, Çamarası Köyü Muhtarı Ahmet Sevim ve köylüler de yer aldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, bölgenin antik Afrodisias kenti nedeniyle yoğun şekilde yerli ve yabancı ziyaretçi çektiğini belirterek, mağaraya daha rahat ulaşımın sağlanması için orman teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.
Kültür Bakanlığı kaynaklarına göre mağarayla ilgili verilen bilgiler şöyle; Mağara Karacasu İlçesi, Yukarı Çamarası ile Narlıgedik köyü arasında yer alır. Mağaraya her iki köyden de gidilebilir. 20-25 dakikalık bir yürüyüşle Narlıgedik köyü daha yakındır. Afrodisias harabelerine de yakındır. Toplam uzunluğu 348 m. (Ana Galeri:147 m.) olan mağaranın girişe göre en derin noktası -32 metredir. Yatay ve kuru bir mağaradır. Mağara çok dar bir ağızla başlar. 4-5 m. sonra asıl mağara boşluğuna ulaşılır. Salon yan yana gelişip duvar şeklini alan sütunlarla 5-6 bölüme ayrılmıştır. Salona bağlı tüm odalar sarkıt, dikit ve sütunlarla süslüdür. Dışarıda ısı 28ºC, nispi nem yüzde 44 iken, mağara içinde ısı 17ºC ve nem miktarı yüzde 85'tir.