Kemik ve kas erimesi nedeniyle 26 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Ruhşen Kalkan, dün (Salı) gece Kabataş sahilinden denize atladı. Olayı fark eden bir polis memurunun denizden çıkardığı Kalkan, hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi. Kalkan'ın tekerlekli sandalyesini denize sürmeden önce yeğenini arayıp ağabeyinden ve akrabalarından kendisi için helallik almasını istediği öğrenildi.
Kemik ve kas erimesi nedeniyle 16 yaşından beri tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan 41 yaşındaki Ruhşen Kalkan, dün (Salı) öğle saatlerinde evinden çıkıp Kabataş'a gitti. Kalkan, buradan yeğeni Umut Kalkan'ı aradı; ağabeyinden ve akrabalarından kendisi için helallik almasını isteyip telefonu kapattı. Umut Kalkan, amcasına ulaşmaya çalıştığında telefonu yerde bulduğunu söyleyen bir kişi açtı. Kalkan'ın uyarısıyla etrafı araştıran bu kişi, Ruhşen Kalkan'ın tekerlekli sandalyesiyle birlikte denizin dibinde olduğunu fark etti. Bu kişinin yardım çağrısına çevredeki bir polis memuru yanıt verdi. Polis memuru Ruhşen Kalkan'ı denizden çıkarttı, vatandaşların yardımıyla ilk müdahaleyi yaptı. Ancak Kalkan, ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken hayatını kaybetti.

Ruhşen Kalkan'ın ağabeyi Mehmet Kalkan, kardeşinin çok iyi yüzdüğünü belirterek, "Okumayı çok severdi. Her gün mutlaka gazeteleri okur, gündemi takip ederdi. İntihar etti ve sırrını kendisiyle götürdü" dedi.