Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre ilçesinde dershane binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak, ''Fakir fukara ailelerin başarılı çocuklarının başarısına başarı katan bu tür kurumlarımıza yönelik saldırıyı nefretle kınıyoruz'' dedi.
Vali Özkan, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta, Cizre Kaymakam Vekili ve İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca ile dün gece uzun namlulu silahla ateş açılan dershaneyi ziyaret ederek, yöneticilerine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

Dershane yöneticileriyle görüşen Vali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Fakir fukara ailelerin başarılı çocuklarının başarısına başarı katan bu tür kurumlarımıza yönelik saldırıyı nefretle kınıyoruz'' diye konuştu.

Vali Özkan, 21 Nisan'da saat 23.00 sularında eğitim kurumunun silahlı saldırıya maruz kaldığını, burada bekçi olarak görev yapan kişinin yaralandığını belirtti.

Bu tür eğitim kurumlarına daha önce de saldırıda bulunulduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

''Orada da ifade ettiğimiz gibi, terör, kaos, karanlık ve siyaha bürünmüş şahıslar hep beraber hareket ederler. Bu terör ortamının arkasındaki kaos ortamını beslemek ve devam ettirebilmek için oluşturulan bu tür bir inisiyatif elbette bu kuruma değil başlı başına Cizre'nin fakir fukara aile çocuklarına yönelen, Cizre'nin kültürüne, Şırnak'ın marifetine yönelik bir saldırdır. Karanlığı bertaraf edecek eğitim kurumları buna karşı olacaklardır. Halkımızla, Şırnaklılarla, Cizrelilerle, eğitime aşık insanlarla el birliğiyle eğitime yönelik talebimiz bu tür karanlığı defedecektir. Vatandaşımızın istemiş olduğu hak, adalet, hakikat, ilim, irfan ve eğitim talebi bunlara bir şamar olarak değecek. Tabii ki bu tür kurumlara niçin bu tür saldırılar oluyor bunları sorgulamak lazım. Cizre'de niçin bu tür saldırılar oluyor bunu sorgulamak lazım. Cizre'nin tarihten gelen eğitime yönelik bu sevgisi, eğitim kurumlarında yetişip Anadolu'nun dört bir yanına gönderilen alimleri, filozofları, eğitimcileri bizim için çok önemli bu anlamda. Cizre'nin çocuklarının tarihi miraslarına sahip çıkması kaosu, karanlığı, terörü seven insanları rahatsız etmektedir ama Şırnaklı, Cizreli vatandaşlarımız buna müsaade etmeyecektir. Hem Şırnak hem de Cizre'deki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ve kamuoyunun bu yönden büyük bir hassasiyet içinde olacağı inancındayım.''

Dershane Müdürü Fahri Koca ise YGS sonuçlarının açıklandığını belirterek, sınavdan güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Bu mutluluğu paylaştıkları güne saldırının denk gelmesinin çalışma azimlerini daha da artırdığını belirten Koca, ''Böyle hadiseler bizi üzmüyor. Moralimizde herhangi bir olumsuzluk meydana getirmiyor'' dedi.

Vali Özkan, öğrencileri ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.