Bozulma talebi istenmesine sebep olarak ise bilirkişilerin dava konusunda uzman olmamasını gösterdi. Dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, milletvekili olması nedeniyle yargılanmamıştı.

Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Yuvacık Barajı, CHP Kocaeli Başkanı Sefa Sirmen, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptırıldı. Fiyatının 10 katı daha pahalıya yaptırıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesi ile dava konusu oldu.

Yuvacık Barajı Davası'nda yargılanan Mehmet Bülent Özgün (PAR Danışmanlık), Osman Emet (Dönemin Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı), Mehmet Aydın Karagöz (Dönemin Başbakanlık Müşaviri), Ata Murat Kudat (Dönemin Hazine Müsteşarlığı yetkilisi), Mehmet Yavuz Arınsoy (DPT Müsteşar Yardımcısı), Bahaettin Gülgör (Hazine Müsteşarlığı), Kadri Veziroğlu (Dönemin İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri), İdris Yamantürk (Güriş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Erol Üçer (Gama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı) 7.5'ar yıl ceza aldı ve iyi halleri nedeniyle ceza 6'şar yıl 3 aya indirildi. Davanın görüldüğü sırada Sefa Sirmen CHP Kocaeli Milletvekili olduğu için yargılanmadı. Daha sonra Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yuvacık Barajı ihalesiyle ilgili Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Kadri Veziroğlu ve arkadaşları hakkında verdiği beraat kararının yasaya aykırı olduğunu ileri sürerek bozulmasını talep etti. Yargıtay, 5. Ceza Dairesi Başsavcısı'nın talebine uyarsa, Yuvacık Barajı ihale davası yeniden başlayacak, sanıklarla beraber Sirmen de tekrar yargılanacak.

Mahkemenin verdiği beraat kararını bozma talebinde bulunan Yargıtay Başsavcısı raporunda, "Bilirkişiler dava konusunda uzman değildir, atamalarında yasaya uyulmamıştır. Sayıştay ve DSİ raporlarında belirtilen Yeşilçay, Melen ve Tahtalı Barajı ile Diyarbakır içme suyu gibi benzer proje maliyetleri dikkate alınmamıştır. Uzman bilirkişi kurulundan detaylı bir rapor istenmelidir." görüşlerine yer verdi.