Ankara"da intihar eden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay, dün memleketi Malatya"nın Hekimhan ilçesinde toprağa verildi

Oktay"ın yakınları, olayın intihar olduğuna inanmadıklarını söyledi.
Oktay"ın oğlu Burak Oktay, “Tarafsız olduğunu söyleyen medyanın, "araçta kaç silah bulunmuş, mermi sağdan mı soldan mı girmiş?" ve tüm her şeyi araştırmalarını istiyorum. Doktorun, "Silah bitişik atış yapmış. Ama kesin intihardır diyemem" sözleri çok ilginç” diye konuştu.
Oktay"ın amcasının oğlu Atilla Oktay da önceki gün, “İntihar ettiğine inanmıyorum. Otopside, ölüme neden olan kurşunun sağ kulak arkasından girdiği belirlendi. Kuzenim solaktı. Bu doğruysa intihar etmiş olamaz” demişti.
Hekimhan"da dün birçok işyeri cenaze nedeniyle açılmadı, ilçe Türk bayraklarıyla donatıldı. Köprülü Mehmet Paşa Camii"ne getirilen oğlunun cenazesine sarılan baba Mehmet Oktay, uzun süre gözyaşı döktü. Yaklaşık 4 bin kişinin törene katılması nedeniyle, namaz hükümet binası önünde kılındı.

4 bin kişi katıldı
Törene Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Genel Müdür yardımcıları Ali Kolak, Celal Uzunkaya ve çok sayıda Özel Harekât polisi katıldı.
Oktay"ın cenazes,i Hekimhan İlçe Mezarlığı"nda toprağa verildi.

MİLLİYET