Facebook sayfaları artık markalar için web sitelerinden daha değerli hale geldi. Küçük işletmeler arasında Facebook pazarlaması hız kesmeden yükselişe devam ederken, büyük markalar hala konuyu tam olarak anlama derdinde.

Facebook’ta bir sayfa kurmak çok kolay fakat önemli olan kurumsal bir şirket sayfasının kurulduktan sonra başarılı bir şekilde yönetilmesi.

Yenimedyaduzeni.com sitesinde yer alan haberde, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Facebook sayfalarını yönetirken dikkat etmesi gereken 5 önemli başlık şöyle sıralanıyor:

1. ETKİLEŞİME ÖNEM VERİN

Facebook’u yayın yaptığınız, bülten ve ürün reklamlarıyla tek taraflı doldurulan bir ortam değil, etkileşimde olduğunuz bir mecra olarak düşünün. Takipçiler, sayfanızda bulunmak için bir neden arıyor ve o neden takipçinin ilgisini çektiğinde de post’u beğendiğini belirtmek için “like” tuşuna basıyor. Kendisini o topluluğun bir parçası gibi hisseden takipçi bir anlamda markayla da duygusal bir bağ kuruyor.

2. ESKİ İLETİLERE HAYIR!

Birçok sosyal medya uzmanı Facebook’ta bir sayfa açtıktan sonra yapılacakların bittiği düşüncesinin yanlış olduğu konusunda hemfikir. İnsanların, kendiliğinden herhangi bir Facebook sayfasını beğenip sayfada uzun süre barınacağı hayaline sadece bir hayal. Siz gerçekçi olun ve işletmenizin içeriğine uygun anlamlı ve eğlenceli içerikler girin.

3. HAREKETLİ, RENKLİ PAYLAŞIMLAR

Facebook’un insanların eğlenceli, komik, ilginç ya da işe yarar bilgileri paylaştığı sosyal bir platform olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Takipçilerinizin ilgisini çekecek içerikler derlemeye özen gösterin. Fotoğraf, video ve multimedya paylaşımları takipçiler tarafından en çok rağbet gören içerikler arasında, aklınızda bulunsun.

4. HAYAT KURTARAN FONKSİYONLAR

Facebook’un fonksiyonlarını henüz keşfetmeye başlayan markalar, kimliklerine uygun bir profil oluşturma konusunu es geçebiliyorlar. Facebook kitlenize kendinizi tanıtabileceğiniz “Info” sayfasına, bir “hoş geldiniz” mesajı takipçilerinizi etkilemeniz için önemli olabilir. En az karşılama mesajı kadar profil fotoğrafınızda kullandığınız logo ya da avatarın önemini de atlamayın.

5. KURALLARI İHLAL ETMEYİN

Facebook’un çalışma biçimini ve kurallarını bilmek size çok şey kazandıracak. Şayet kuralları ihlal ederseniz, büyüyen Facebook grubunuzu bir anlamda tehdit etmiş olursunuz. Bu da itibarınızın zedelenmesi için birincil neden olabilir. İnsanların izni olmadan onları etiketleme konusunda hassas olmanız dikkat etmeniz gereken noktaların başında geliyor.