Dr. Maria - France Müller, Sirke'nin, kolestrol, cinsel güç, kilo alma problemi, zayıflama ve diyabette gibi sorun ve hastalıklara fayda sağladığını belirtti.

Cumhuriyet- Fransız araştırmacı yazar Dr. Maria - France Müller, sirkenin insan sağlığına önemli yararlarının olduğunu belirterek “Sirke mucizevi bir iksirdir. Kolestrolden cinsel güce, kilo alma probleminden, zayıflamaya ve diyabetten minarel eksikliğine kadar birçok soruna fayda sağlıyor”dedi.

Ülkemizdeki sirke üretici Kemal Kükrer Gıda"nın davetlisi olarak Türkiye"ye gelen Müller, geçen günlerde Takim"deki Ritz Carlton Oteli"nde sirke üzerine yazdığı kitabın tanıtımını yaptı,sirkenin faydalarını anlattı. Tıp doktoru olan ancak çalışmalarının büyük bir kısmını alternatif tıp üzerine yürüttüğünü belirten Müller, yıllarca alternatif tıptan yararlanmayı hastalarına anlattığını söyledi.

Müller “Bu kapsamda sirke üzerinde yıllarca edindiğim deneyimi göz önüne alarak sirkenin mucizevi bir iksir olduğunu gördüm. Sirke vücudumuzun ihtiyacı olan şeyi bulur ve onu dengeli bir hale getirir. Kolestrol, mide, cinsel güç, zayıflama ya da kilo alma gibi problemlerin yanısıra diyabet (şeker) enzim eksikliği gibi sayısız problemi tedavi edici özelliğe sahip” diye konuştu.

Sirkenin doğal olması gerektiğine dikkat çeken Müller, alternatif tıbba odaklanmasının nedenini de 22 yaşındayken lösemiye yakalanması olduğunu söyledi.