Şirince Köyü Muhtarlığı ve Ege Organizasyon işbirliğiyle gerçekleştirilen festival 3 gün sürdü. Festivale yerli halkın yanı sıra Kuşadası ve Selçuk"tan gelen turistler de büyük ilgi gösterdi.

Festivalin son gününde Gelgit Folk Müzik ve Doğaçlama Dans Gösterisi gerçekleştirildi. Ayrıca, Cam Üfleme Sanatçısı Arif Özduran Şirince"nin tarihi kilisesi içinde canlı performans sergiledi. Sokak Ressamları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezici Sanat Otobüsü Çocuk Tiyatrosu ile süren festival kapsamında "Bağbozumu, Şarap ve Şiir" konulu söyleşi de gerçekleştirildi. Selçuk Topluluğunun köy meydanında gerçekleştirdikleri gösteri ise tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Festivalin son bölümünde ise en güzel ticari olmayan ev yapımı şarap ve en kaliteli üzüm yarışması yapıldı. Şarabın nasıl yapıldığını tanıtmak amacıyla sembolik olarak üzümlerin çiğnemesi ile başlayan gösterime, yerli halk da ilgi gösterdi. Türkiye"nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen birçok bayan, üzüm çiğnemek için adeta birbirleri ile yarıştı. Üzüm çiğneyen bayanlara çeşitli hediyeler verildi. Festival"in sonunda Özel Ticari olmayan ev yapımı numune şarabın ve Osmanca beyaz üzümün katıldığı şarap ve üzüm yarışması yapıldı. Ev yapımı Şarap yarışmasında Halil Posta birinci olurken, Tanju Tiftikçi ikinci, Barış Posta üçüncü oldu.

Osmanca Üzüm yarışmasında ise Mustafa Posta birinci olurken, Fahrettin Gülgün ikinci, Mehmet Çömrü üçüncü oldu. Öte yandan yarışma dışında bulunan Oğuz Dereli"ye ait Alfons üzümü (siyah üzüm) ise mükemmellik ödülü aldı. Yarışmalarda dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler verildi./iha