Adana'daki anma töreni, saat 08.30'da Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. 14 milletvekili bulunan Adana'dan törene katılan tek milletvekili MHP'li Yılmaz Tankut oldu.

Atatürk'ün heykeline bakarak konuşan Adana Valisi İlhan Atış, "Atatürk'e bakarak düşüncelerini andık. Onun ilke ve inkılaplarını aklımıza getirdik. İçimizden `Uyacağız' diye yemin ettik" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aytaç Durak da Atatürk'ün iyi bir lider ve devlet adamı olduğunu bilmeyen bulunmadığını belirtip, "Kimse `Ben daha çok Atatürkçüyüm, ben daha az Atatürkçüyüm' diye bölücülük yapmasın. Herkes Atatürk'ü seviyor, herkes Atatürk'ün nimetlerinden istifade ediyor. Bugünkü Cumhuriyetimizi, hürriyetimizi ona borçluyuz. Öyle bir lidere her zaman ihtiyacımız var saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

İMAMIN ATA'YA SAYGISI
Kurtuluş Mahallesi'ndeki Ahmet Özel Türkay Camii'nin imamı Murat Haspolat da vefat eden Hikmet Öztosun'un salasını okuduğu sırada sirenin çalmasıyla birlikte salayı yarıda kesti. Sirenin susmasının ardından salayı okuyup, bitiren Haspolat, "Salayı okumaya başladım. Anma töreni öncesi salayı bitirebileceğimi düşündüm. Sirenler çalmaya başlayınca yarıda bıraktım. Saygı duruşunda bulundum, siren bitince salayı okudum. Ulu öndere çok şey borçluyuz. Ulu önderi her duamda da mutlaka adıyla anıyorum" dedi.
DHA