Çine Belediyesi; çevreyi kirletmediği ve yenilenebilir bir enerji olduğu için son yıllarda büyük ilgi gören rüzgar enerjisinden faydalanmak için hazırladığı "Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretme Projesi"nde büyük bir mesafe kat etti. Özel bir firma tarafından kurulacak olan elektrik santralinin 2001 yılından beri süren fizibilete çalışmaları tamamlandı ve inşaata başlanıldı. Rüzgar enerjisi santralinin 2011"in Mart ayında enerji üretmeye başlayacağı belirtildi.
Çine"ye Madran Memba Suları"nın ardından yeni bir kaynak kazandırmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Osman Aydın, Madran Dağı"nda inşaatına başlanan ve 25 milyon euro"ya mal olacak Rüzgar Enerji Santralinde ilk etapta 10 tane rüzgar tribünüyle başlayacaklarını belirterek, “2001 yılında Madran Baba Dağı Taşlık mevkiinde rüzgar ölçüm cihazlarını kurarak buradaki rüzgar hızının verimliliğini kontrol ettik. Başarılı sonuçlar alınınca da bu konuda girişimlerimizi başlattık. 7 kilometre uzunluğunda alan üzerine kurulacak olan her bir tribün 4 metrelik alan üzerine oturacak. Kurulacak 10 tribünden 9 tanesi 2 Megavat, 1 tanesi de 1,5 Megavat olmak üzere toplam 19,5 Megavat enerji üretecek” dedi.
SUYUNDAN SONRA RÜZGARINDAN FAYDALINALACAK
Yıllardan beri Madran Dağı"nın memba kaynak suyundan yararlandıklarını, şimdide rüzgarından faydalanacaklarını söyleyen Aydın, “Madran Dağı"ndan memba kaynak suyuyla ilçe ekonomimize büyük katkı sağladık. Şimdide rüzgarından faydalanarak enerji elde edeceğiz. Rüzgar enerjisi santrali kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu"ndan üretim lisansımızı aldık. Kuracağımız elektrik santralinin çevreye ve doğaya hiçbir zararı olmayacak” diye konuştu.