İstiklal Caddesi’nde masa ve sandalye operasyonlarından sonra bu kez de ‘müzisyen operasyonu’ gündemde. ‘Samsara İstanbul’ Beyoğlu Belediyesi’nin ‘müzisyen kaldırma’ operasyonunda ilk kurbanların kendileri olduğunu iddia etti. 
 
Müzik grubu Samsara’nın kurucusu Volkan Uzunhasanoğlu, sokakta müzik yapmak için izin belgeleri olduğu halde zabıta ve polisin “İzin kartınız artık geçerli değil” diyerek müziğe engel olduğunu söyledi. Uzunhasanoğlu, ‘müzisyen kaldırma’ olarak tanımladığı operasyonun 3-4 gün önce başladığını da öne sürerek şöyle konuştu: “2010’da Beyoğlu Belediyesi’nden izin kartı aldık. İstiklal Caddesi’nde canlı performans sergileyebiliyorduk. Ancak hafta sonu zabıta sokak sanatçılarını ‘artık izinler geçerli değil’ diye engelledi. Bazı müzisyenlerin enstrümanlarına da el koydu.” 
 
Uzunhasanoğlu, belediyeye gittiklerinde “Müzisyen kartınız artık geçerli değildir” denilerek kapıdan çevrildiklerini de iddia etti. Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Toker ise Radikal’e, “Biz sadece amfiyle müzik yapılmasına izin vermiyoruz ve esnaf müzikten rahatsız olduğu zaman uyarıda bulunuyoruz” dedi. 
 
Ancak Volkan Uzunhasanoğlu Samsara İstanbul’un amfi kullanmadığını, esnafla da sorun yaşamadıklarını dile getirdi.