Üsküdar Tantavi Viyadüğü çıkışında bulunan tünelin sırrı sonunda çözüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tünelin, Osmanlı döneminden kalma bir su galerisi olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

Başbakan Erdoğan"ın açılışını yapacağı öne sürülen Özel Erdem Hastanesi inşaatı yakınında bulunan ve yaklaşık 70 metre uzunluğunda, bir insanın yüzükoyun ilerleyebileceği genişlikte olan tünelle ilgili çalışma tamamlandı. Emniyet"i alarma geçiren esrarengiz tünelin, Başbakan Erdoğan"a “suikast düzenlemek” amacıyla kazılmış olabileceği öne sürülmüştü. Polis ekipleri, tüneli açtıkları öne sürülen şüphelileri yakalamak için de pusu kurmuştu. Ancak gelen giden olmamıştı. Kuyunun ortaya çıkmasından sonra bir iş makinesi vasıtasıyla ağzı genişletildi ve İSKİ"ye bağlı kanal görüntü-leme robotu ile de tünelin içi incelendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü dün bir yazılı açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. Açıklamada, medyada “Sır tünel”, “İstanbul"un göbeğinde gizemli tünel” ve “Suikast tüneli mi?” başlıklı haberlere yer verildiği belirtildi. Yeşil alanda “izinsiz kazı” yapıldığına dair bilgiler üzerine İSKİ uzmanlarıyla yürütülen araştırmada tünelin, Osmanlı döneminden kalma bir su galerisi olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Milliyet