Behçet Oktay intiharında ilgisi var mı?
 
Başkent Ankara’da dört yıl önce kaybolan Gönül Songur’un bulunması için başlatılan soruşturma şüpheli bir intiharla yaşamını yitiren Emniyet Özel Harekat eski Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümüne kadar uzandı.Kayıp Songur’un tel örgülere sarılı cesedini bulan polis genç kadını öldüren çetenin, Oktay’ın sır intiharıyla ilgisi olup olmadığını araştırıyor.
 
POLİS 3 YIL TAKİP ETMİŞ
 
Oktay’ın 2009 yılındaki intiharına kadar uzandığı iddia edilen olaylar şöyle gelişti. 2006’da erkek arkadaşıyla birlikte Ankara’ya gelen Gönül Songur bir yıl sonra ortadan kayboldu. Ekipler genç kızın erkek arkadaşı tarafından Ankara’da bir suç örgütü ile tanıştırıldığını tespit etti. Suç örgütünü üç yıl boyunca takip eden polis, delillerin oluşmasından sonra düğmeye bastı.
 
TELLERE SARIP GÖMMÜŞLER
 
6 ile yapılan baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı. Kenan G. liderliğindeki çetenin Songur’a zorla senet imzalattığı, üç dairesine el koyduğu ve öldürdüğü belirlendi. Gölbaşı’ndaki kazıda Songur’un dikenli tellerle sarılı cesedine ulaşıldı.
 
BAĞLANTISI İNCELENİYOR
 
İddialara göre, Songur’un kaybolmasının ardından erkek arkadaşı İbrahimKesici olayın peşine düştü. İbrahimKesici’nin ablasıNergis Kesici o günlerde BehçetOktay’ın kız arkadaşıydı. Elde edilen bilgiye göre İbrahimKesici, Gönül Songur’un çete lideri Kenan G. tarafından öldürülmüş olabileceğiniOktay’a aktardı. Bu olaydan sonraOktay, kız arkadaşıNergis Kesici’nin evinin önünde intihar etti.Oktay’ı yaralı bulan da İbrahimKesici oldu. Polis şimdi Kesici ailesi, çete veOktay arasındaki bağlantıyı bulmaya çalışıyor.
 
Kız arkadaşının evinin önünde intihar etmişti
 
ÖZEL Harekat Dairesi eski Başkanı Behçet Oktay, iki yıl önce Çankaya’da alkol aldıktan sonra kız arkadaşı Nergis Kesici- ’nin evinin önünde intihar etmişti. Oktay intihar ettikten sora sonra olayı polise kız arkadaşı Nergis Kesici’nin kardeşi İbrahim Kesici haber vermişti./bugün