Henüz altı aylıkken talasemi majör (Akdeniz anemisi) tanısı konulan ve 12 gün öncesine kadar 15 günde bir kan verilerek yaşatılan 6.5 yaşındaki Aleyna Çakır'a, siparişle dünyaya getirilen ve bozuk genlerden arındırılmış üç yaşındaki kardeşi Yağmur hayat verdi. Dünyaya geldiğinde kordon kanı dondurulup üç yıldır saklanan Yağmur'un, ablasına nakledilen kemik iliği de şifa oldu.

İzmir'deki Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde bir saat arayla kardeşinin kordon kanı ve kemik iliği nakledilen Aleyna, tecrit edildiği odada sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Kızıyla birlikte odaya kapanan anne Gülcan Çakır, “Doktorumuzdan gelecek "Kök hücre tuttu", müjdesini bekliyoruz” dedi.
Akraba evliliği yapan Konyalı Gülcan Çakır (28) ile Ahmet Çakır (28), 12 Haziran 2002'de doğan, yediğini kusan, kilo almayan, teni sararan, iştahsız, neredeyse sadece suyla yaşayan ilk bebekleri Aleyna'yı hastaneye götürdüklerinde, Akdeniz Anemisi olduğunu öğrendi. Doktorlar, Çakır çiftine, tüp bebek yöntemiyle, Aleyna'yı kurtaracak sağlıklı bir bebek dünyaya getirmelerini önerdi. 18 Mart 2006'da doğan Yağmur'un kordon kanı alınarak, donduruldu.

HÜRRİYET