Sınırsız tarife paketinde yaptığı düzenlemeyle iki farklı limitle konuşmaları sınırlandırmayı planlayan Erkan Akdemir, “Bu tarifeyi çağrı merkezinde, satış ekiplerinde kullananları gördük” dedi

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, şirketin sınırsız tarife paketindeki şartları yeniden düzenlemesiyle ilgili olarak, “Her Yöne Özgürlük tarifesi devam ediyor. Yalnızca makul kullanım esasları 3 bin dakika ve farklı aranan 75 numara şeklinde düzenlendi. Avea kullanıcısı ortalama bir ayda 13 farklı numarayı ararken bizim getirdiğimiz limit 75 kişi ve ortalama ayda 300 dakika konuşurken bizim getirdiğimiz limit 3 bin dakika” dedi.
Avea"nın ilgili tarife paketindeki, 10 bin dakikalık limit, 3 bin dakikaya indirilmiş, bu durum abonelerin tepkisine yol açmıştı. Avea Genel Müdürü Akdemir, suistimallerin ardından bu önlemin alındığını ifade etti.
Erkan Akdemir, Her Yöne Özgürlük adlı tarifedeki suistimallere ilişkin olarak da “Çağrı merkezinde, satış ekiplerinde bile kullananları gördük” şeklinde konuştu.

Tek SIM karta dönüş
Yeni tarife paketinde, ekstra ücretlendirme belirlenen iki limitin aynı anda aşılması halinde yapıldığını belirten Akdemir, “Yalnızca birinin aşımı halinde aylık tarife ücreti dışında ekstra bir ücretlendirme olmuyor. Dolayısıyla tarife bu haliyle daha da özgürce konuşma imkânı sağlıyor” dedi.
Bu tarifeyle insanların birkaç SIM kart taşımak yerine tek SIM karta dönmeye başladığını ifade eden Akdemir, daha önce abone “fazla yazıyor” diye farkı operatörü aramaktan korkarken bunun da ortadan kalktığını söyledi.

Yüzde 35"i faturalı
Avea"da rakiplerde yüzde 15-20 aralığında bulunan faturalı abone oranının yüzde 35"lere kadar çıktığını belirten Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, bu durumu şu sözlerle açıkladı: “Bunun bir kısmı kamudan. Onun da etkisi var. Bunun dışında hem bireysel hem de kurumsal müşteride faturalı abone oranı yüksek.”



Görüntülü görüşmede İngiltere"yi solladı
Erkan Akdemir, 3G (üçüncü nesil) teknolojisiyle ilgili olarak, “3G"ye uzun soluklu bakıyoruz. Bu yeni bir platform ve bunun üzerine ne koyduğunuzla, müşteriye sunduğunuz katma değerli hizmetlerle farklılaşıyorsunuz” dedi.
Görüntülü görüşmeye olan ilginin yoğun olduğunu belirten Akdemir, Avea olarak ilk iki günlük kullanımlarının İngiltere"deki bir operatörün bir yıllık kullanımına eşit geldiğini ifade etti.
Akdemir, yakında 3G ile TTNET"in vermiş olduğu Wi-Fi (kablosuz internet) hizmeti arasında kesintisiz iletişim sağlayacaklarını bildirerek, “Oyunun kuralı değişiyor. Herhangi bir konuşma yaptığınızda veya kesintisiz internet kullandığınızda, Wi-Fi ile başladıysanız 3G ile devam edebiliyorsunuz veya 3G ile başladıysanız WiFi ile devam edebiliyorsunuz” şeklinde konuştu. / milliyet