Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne bağlı internet sitesi, Türk helikopterlerinin Sidekan bölgesini bombaladığını iddia etti.

`Pukmedia' adlı internet sitesi, Sidekan sınır bölgesindeki bir kaynağa dayanarak yayınladığı iddiada Türk helikopterlerinin Sidekan bölgesindeki Barazgr Vadisi'ni bu sabah vurduğunu belirtti. İnternet sitesi hasar konusunda bilgi vermedi.

Cudi'de tanklı tatbikat


ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde 3 ay aradan sonra tanklar tatbikat alanına çıktı. Cizre'ye 10 kilometre uzaklıktaki tatbikat alanına gelen tanklar, Cudi istikametine top atışı da yaptı. Tankların sis bombalarıyla görüş mesafesini kapatarak ani manevralarda bulunması dikkat çekti.

Cizre'deki Tank Taburu'ndan bu sabah çıkan 15 tank şehir merkezinden yoğun güvenlik önlemleri altında geçerek Dicle Nehri kenarındaki tatbikat alanına ulaştı. Tatbikat alanına askeri ambulansların da olması dikkat çekti. Cudi ve Küpeli dağının ortasındaki düz arazide yapılan tatbikatta önce sis bombaları atıldı. Ardından tanklar sağlı ve sollu hareketlerle manevralar yaptı. Üst düzey komutanların da izlediği tatbikatın sonunda Cudi'nin sivil yerleşime kapalı alandaki hedeflere top atışı yapıldı. Cizre'deki Tank Taburu'nda görevli askerlerin katıldığı tatbikatın 3 ay aradan sonra ilk kez yapıldığı belirtildi.