'Medyatik'e katılan Sema Şimşek, 'Dudaktan Kalbe'de Hüseyin Kenan'ı oynayan eşi Burak Hakkı için konuştu: Bir mimiği var, ona yakışmadığını düşünüyorum. Herkes gibi ben de Hüseyin Kenan'a sinir oluyorum
Yüksel Aytuğ'un sunduğu 'Medyatik'e önceki gece 'Kurtlar Vadisi'nin dişi kurtları konuk oldu. Aytuğ, programda Polat'ın eşi Ebru'yu oynayan Hatice Şendil, İnci karakterini canlandıran Sema Şimşek, Memati'nin sevgilisi Gamze'yi oynayan Didem Taslan ve dizinin Hafize Anası Serpil Tamur'la Kurtlar Vadisi'nin kritiğini yaptı. 'Medyatik'te konu, birkaç gün önce 'Haydi Şimdi Gel' programında da tartışılan 'Türkiye'de neden sperm bankası yok?' sorusuna gelince Sema Şimşek, bunu destekleyen kadınlardan yana tavır aldı.

STOKLAR TÜKENMİŞSE NİYE OLMASIN
"Her kadın dünyaya geldiğinde yumurta rezerviyle doğuyor ve her ay bu yumurtaları kaybediyor. Bir anlamda stokları tükeniyor. Eğer böyle bir durum varsa ve hayatında bir adam yoksa makul bir karar. Çünkü anne olmak istiyor, bundan daha doğal bir dürtü olamaz..." Aytuğ'un 'Kurtlar Vadisi' ve Burak Hakkı ile evliliği hakkındaki sorularını yanıtlayan Şimşek, 'Dudaktan Kalbe' dizisindeki Hüseyin Kenan'ı oynayan eşinin oyunculuğunu da değerlendirdi.

BURAK'IN AYAK BİLEĞİNE BAYILIRIM
* 'Kurtlar Vadisi'ndeki İnci karakteri oğluna kavuşabilmek için İskender'e kendini sunmuştu. 'Binbir Gece' dizisinde de benzer bir olay uzun süre tartışıldı. Nasıl bakıyorsunuz bu olaya?
Anne olmadan önce daha farklı düşünürdüm ama anne olduktan sonra, bir kadının evladı için her şeyi yapacağını anladım. Çocuğumun kılına zarar gelmemesi için her şeyi yapabilirim.

* Burak Hakkı ile evliliğiniz bu camiada örnek olarak gösteriliyor. Mutluluk reçeteniz ne?
Seçtiğimizi yaşamak! Yani bu camiada var olup, kendi kurallarımız ve düzenimiz içinde yaşıyoruz. Hep söylerim, herkes seçtiğini ve istediğini yaşar. Hem bu işi yapmak hem de kendi sınırlarımız içinde yaşamak istiyoruz ve böyle yaşıyoruz. Biz huzuru seven bir aileyiz.

* Burak Hakkı da yine büyük bir beğeni ile takip edilen 'Dudaktan Kalbe'de rol alıyor. Birbirinizi eleştiriyor musunuz?
Ben de Hüseyin Kenan'a tüm seyirciler gibi sinir oluyorum. Oyunculuğunda eleştirdiğim şu: Bir mimiği var ve ondan kurtulamadı. Ona yakışmadığını düşünüyorum. O da beni izlerken mesela 'Elini nereye koyacağını bilememişsin' diyor.

* Burak Hakkı'nın en çok aşil tendonunu beğeniyormuşsunuz, doğru mu bu?
Tuhaf ama öyle. Burak'ın ayak bileklerine bayılıyorum. Ayak bileğinin arkasındaki o ince görüntünün adı aşil tendonu. Komik biliyorum ama öyle!

ROLÜ BERGÜZAR KOREL'E KAPTIRMIŞ
'Medyatik' programında 'Kurtlar Vadisi'nde Polat'ın eşi Ebru Öğretmen'i oynayan Hatice Şendil de ilginç açıklamalar yaptı:
* Polat'la evli olmak çok zor. Ama zaten Ebru, bunu bilerek evlendi. Polat'ın dik duruşunu, hayata bakış açısını bilerek evlendi. Dolayısıyla Ebru'nun Polat'ı tanıma süreci de evlendikten sonra başlıyor.
* Sosyal hayatımda 'Polat, Ebru ile evlendiği için Elif'in aşkına ihanet etti' gibi bir eleştiriye maruz kalmadım. Vadi fanatikleri Elif'i, Polat'ın mabedi olarak görüyor. O yüzden Ebru'yu öne çıkaran da Elif'e olan saygısıdır. Ebru'nun Elif'i kabullenip, Polat'ın acısına, sevgisine saygı duymasıdır. Kıskançlıkla, kadınca bir tavırla yaklaşmadı. Polat'ın mabedine inanılmaz bir saygıyla yaklaştı. Bunun da fanatikleri etkilediğine inanıyorum.
* Pana Film'le tanışmam 'Kurtlar Vadisi Irak' filmiyle oldu. Filmin oyuncu seçimleri için defalarca kez görüştük ama kısmet değilmiş, olmadı. Bergüzar Korel'in oynadığı Arap kızı Leyla rolüne talip olmuştum ama olmadı.
* Dublaj yapmak benim için biraz zor. Her zaman kullandığım bir tabir vardır; ağzı süt kokan bir oyuncuyum ben. Ustalarımdan öğreneceğim çok şey var. Dublaj yapmak, yaptığınızı tekrar etmekten ibarettir. Sesini çok iyi kullanan oyuncular var. Benim sesimin pes olmasından ötürü bir hayli uğraşmam gerekiyor, zorlanabiliyorum.
* Geçtiğimiz gün bir alışveriş mağazasında yanıma bir bey geldi, önünü ilikleyip "Hoş geldiniz Hoca hanım, kayınvalideniz de bizden alışveriş ediyor, kendisi nerede?" dedi. O anda aklıma dizide Ebru Öğretmen olduğum geldi. Böyle esprili durumlarla karşılaşıyorum.

YENGE NE İŞİN VAR BURADA MEMATİ ABİM HESAP SORAR!
Programın diğer konuğu Vadi'nin Gamze'si Didem Taslan, Aytuğ'un "Gamze, Bulut'un 'siparişiyle' Memati'nin yanına yerleştirilen ve aslında modellik yapan bir kadındı. Memati gibi tutucu birinin gönlünü nasıl çelebildi?" sorusuna şu sözlerle cevap verdi: "İşin içine sevgi girince yargılar değişiyor. Demek ki Memati'nin maço karakterine uygun bir yapı sergiledim." Gerçek hayatta canlandırdığı rolünden dolayı çok ilginç olaylarla karşılaştığını anlatan Taslan, "Şapka da taksam, gözlük de taksam yolun ortasında elimdeki poşetlere sarılan insanlar oluyor. 'Memati Abim hesap sorar' korkusuyla, 'Gamze Yenge senin ne işin var burada?' diye hesap soranlar oluyor" diye konuştu. Taslan, Memati'yi oynayan Gürkan Uygun'a da övgüler yağdırdı: "Her rolün hakkını veriyor. Ne yazarlarsa onu yaşıyor. Mesela eroin kullanıp krize girdiği sahneden çok etkilendim." SABAH