Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sınır ziyaretlerini tamamladı. Önceki gün, Yüksekova'dan Şırnak'a geçen Gül'ün ikinci gün ziyaretlerinin fotoğrafları Cumpurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Irak sınırına sıfır noktada bulunan Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na giderek Sancak Verme Törenine katılan Gül, Tugay Sancağı'nı öperek Tuğgeneral Salih Karataş'a teslim etti.Gül, "Bu sancak TSK'nın şeref timsalidir. Türk Ordusu tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmek için uğrunda severek şehit olmuştur. Sizin de onun tertemiz, parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum" dedi. Korucular ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gül, komutanların öğretmen eşlerine "Eşleriniz büyük fedakarlık yapıyor. Gurur duyuyoruz. Milletin hep şükranları vardır. Sizin yaptığınız görevler en zorlarından biri. Eşlerinizin en büyük destekçisi sizlersiniz. Çocuklarımız sizlere emanet. En güzel şekilde sizler yetiştireceksiniz" dedi. 
 
ŞÜKRANLARINI SUNDU 
Gül'ün ikinci durağı ise Şırnak Üs Bölgesi oldu. Mevzileri gezip askerlerle sohbet eden Gül, başarılı personele hediyeler vererek, "Sizlerin fedakarlığıyla gurur duyuyoruz. Bütün milletimizin şükranlarını size ifade ediyorum" diye konuştu. Üste bulunan Türk yapımı askeri personeli taşımada kullanılan ve mayınlara karşı dayanıklı "Kirpi" denilen askeri araca binen Gül, daha sonra önceden belirlenen bir hedefe temsili olarak gerçekleştirilen top atışını izledi. Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'nı da ziyaret eden Gül, er ve erbaşlarla çorba, pilav, kemalpaşa tatlısı, patates ve köfteden oluşan öğle yemeği yedi. 
 
KAMUFLAJ MONT GİYDİ 
Gül daha sonra ise Siirt Gabar Dağı'na yakın bir bölgede bulunan Akrep Üs Bölgesi'ne geçti. Gül, bin 990 metre rakımlı bölgeyi ve mevzileri tek tek gezdi, bilgi aldı. Askerlerin demledği çayı içen Gül, yatakhanelerini de gezdi. Üs incelemesi sırasında dürbünle araziye bakan bakan Gül, "Buralarda insan hareketi varsa güzelce gözükür, işte hayvanlar gözüküyor" dedi. Ardından Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı'nakomutanlıkta brifing verildi. Üs bölgelerini ziyareti sırasında kamuflaj mont giyen Cumhurbaşkanı Gül'ü, üs bölgelerine taşıyan helikopterlere uçuş sırasında kobra helikopterleri eşlik etti, üs birliklerinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.