15 milyon öğrenci ile 650 bin öğretmenin yarın başlayacak yarı yıl tatilinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu karneleri Azerbaycan'da dağıtacak. Çubukçu'nun karne dağıtımında tüm dersleri pekiyi olan değil 'ortalama' öğrencilere de karne vermek istediği kaydedildi.

Bakü'de tören 20, 21, 22 Ocak tarihlerinde kardeş ülke Azerbaycan'a gidecek olan Bakan Çubukçu, Azerbaycan'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek karne törenine katılacak. Yarınki törende öğrencilere karne dağıtacak olan Bakan Çubukçu'nun bir hassasiyeti dikkat çekti.

Zayıf olana da karne

Karne törenlerinde sürekli olarak tüm dersleri pekiyi olan öğrencilerin kendisine getirildiğini belirten Çubukçu'nun 'Sadece dersleri iyi olanlara değil, zayıfı olanlara, orta olanlara da karne vermek istiyorum. Onlar birer çocuk hepsi benim için aynı' diyerek karne törenlerinde ayrım yapılmasını istemediği öğrenildi. Yarınki törende okulun öğrenci, öğretmen ve velileri ile bir araya gelecek olan Çubukçu'nun Azeri Milli Eğitim Bakanı Misir Merdanov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de görüşeceği kaydedildi./akşam