Christopher Nolan'ın başyapıtlarında Batman ile Zack Snyder'in Man Of Steel'ini buluşturacak film için şimdiye kadar hep 'Batman vs Superman' veya 'Superman vs Batman' isimleriyle anılıyordu. Ancak çekimlerine başlanmak üzere olan filmin adı ve ilk logosu sonunda açıklandı: Batman V Superman: Dawn Of Justice (Superman’e karşı Batman: Adaletin Şafağı).

Warner Bros.’un bu filmle Justice League’e gönderme yapması şaşırtmadı. Batman’le Wonder Woman‘ı Superman’in yanına katarak izleyici kitlesini bir hayli genişleten film, Justice League’in gelişini de haber vererek izleyiciyi bir Superman üçlemesinin ötesine geçecek daha geniş bir seriye hazırlıyor..

Filmin adının diğer bir özelliği de, Batman ve Superman isimlerinin sıralaması (Superman’e karşı Batman), yani isim Superman’e meydan okuyanın Batman olduğunu gösteriyor.

David S. Goyer'ın senaryosunu yazdığı, Zac Snyder'in yönetmen koltuğunda oturacağı filmin 6 Mayıs 2016 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

Justice League hakkında: Warner Bros önümüzdeki yıllarda tüm kahramanların birlikte yer alacağı Justice League filminin hazırlıkları içerisinde.  'Batman v Superman'de olduğu gibi Justice League’de de yönetmen koltuğunda  Zack Snyder oturacak. Justice League'nin çekimlerinin, muhtemelen  Batman V Superman: Dawn Of Justice'den sonra başlayacağı da konuşulanlar arasında.