Şeytanın avukatı filminin görüntü yönetmeni ve Romeo must die, Street fighter chun li efsanesi, Doom , Beşikten mezara, Citizen verdict, Kurşun Filmlerinin yönetmeni Andrzej BARTKOWİAK bir Türk yapım şirketine ait Hesaplaşma (Dark Deal) filminin hazırlıkları için Türkiye'de.

Conradda yapılan basın toplantısında ünlü yönetmen, bir Türk firması olan Mastermoviye ait “Karanlık Hesaplaşma” sinema filminin hazırlıklarına başladığını ve 20 şubatta çekimlere başlayacağını belirtti.

Ayrıca, Türkiye ve İstanbul hakkında kendilerine öğretilen bilgilerin yanlışlığına değinen Bartkowiak, İstanbulun mükemmel güzellikte olduğunu belirterek, İstanbul"u öyle bir perdeye taşıyacağızki, dünya yeniden ve doğru bir şekilde tanıyacak.

Dünya Türkiyeyi hala develerin olduğu, gelişmemiş ve dünyanın çok çok gerisinde bir ülke olarak biliyor. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden birtanesi, bu filmle dünya bunu görecek dedi. Yüksek düzeyde aksiyon içeren film, Türk sinema tarihinde 120 ülkede vizyon bulmayı hedefleyen ilk Türk filmi olacak.

Yönetmenliğini Andrzej BARTKOWİAK"ın yapacağı Karanlık Hesaplaşma filminde Hollywood"dan Scott ADKINS"in başrolünü oynayacağı, Türkiye"den Kenan Işık, Ali Sürmeli, Tamer Karadağlı, Hande Subaşı, Aslan Aksakal"ın (Varlam Nikoladze) oynayacağı filmin Aksiyon Koreografilerini ise ünlü Fransız aktör Cyril Raffaelli yapacak.

Çekimlerine 20 Şubat tarihlerinde Bangkok"da başlanacak olan Karanlık Hesaplaşma"nın devam çekimleri Rusya"da ve Türkiye"de tamamlanacak. Ekim 2010 da vizyona girecek olan film, ingizce olarak çekilecek.

Yönetmen:

Yapımcılığını Mastermovie Film Prodüksiyon şirketinin sahibi Fatih USTA"nın üstlendiği Karanlık Hesaplaşma (Dark Deal) filminin hazırlıkları için dünyaca ünlü yönetmen Andrzej BARTKOWIAK Türkiye"de.

Filmografi:

1-Bir oyun efsanesi olan ve başrollerde Kristin Kreuk, Neal McDonough, Michael Clarke Duncan"nin yer aldığı muhteşem bir uzakdoğu yapıtı: Sokak Dövüşcüsü: Chun Li Efsanesi (Street Fighter: The Legend Of Chun-li 2009)

2- Görsel özellikleri ile ABD'de daha sonra tüm dünyada adeta bir efsane haline gelen oyundan esinlenme bir film: Doom (2005)

3- Başrollerinde dövüş sanatçısı Jet Li ve hip hop yıldızı DMX"in yer alıdığı, yine bir dövüş sanatçısı olan Mark Dacascos "unda eşlik ettiği 2003 ün en iyi aksiyon filmi: Beşikten Mezara (Cradle 2 the Grave 2003)

4-Başrollerinde Steven Seagal ve ünlü hip hop yıldızı DMX in yer aldığı 19 milyon dolarlık hasılatı ile Warner Bross"un Mart ayı göz önüne alındığında en iyi açılış yapan aksiyon filmi: Kurşun (Exit Wounds 2001)

5-Başrollerini Jet li ve Aaliyah"ın paylaştığı macera dolu bir aksiyon filmi: Romeo Ölmeli (Romeo Must Die-2000)

6-Ünlü Cehennem Silahı serisinin sonuncusu ve başrollerinde Mel Gibson ve Richard Donner"in yer aldığı, aynı zamanda dövüş sanatları ustasi Jet Li ve komedyen Chris Rock"un da eşlik ettiği; yapıldığı yılda çok büyük bir bütçeyle çekilen ve çok iyi bir gişe yapan filmin görüntü yönetmenliği: Cehennem Silahı 4 (Lethal Weapon 4 -1998)

7-Aynı isimli romandan uyarlanan 1997 yapımı bir Hollywood filmi olan, başrollerde Al Pacino, Keanu Reeves ve Charlize Theronun oynadığı bir gerilim filmi: Şeytanın Avukatı (The Devil's Advocate 1997)

Karanlık Hesaplaşma:

Karanlık Hesaplaşma filminde Hollywood"dan Scott ADKINS"in başrolünü oynayacağı, Türkiye"den Kenan IŞIK, Ali SÜRMELİ, Tamer KARADAĞLI, Hande SUBAŞI, Aslan AKSAKAL (Varlam Nikoladze)"ın oynayacağı filmin aksiyon koreografilerini ise ünlü Fransız aktör Cyril RAFAELLI yapacak.
Çekimlerine 15-20 Şubat tarihlerinde Bangkok"da başlanacak olan Karanlık Hesaplaşma"nın devam çekimleri Rusya"da ve Türkiye"de tamamlanacak.
100-120 ülkede vizyona girmesi hedeflenen film pek çok açıdan Türkiye"de ilklere imza atacak.

Mastermovie:

Mastermovie temel yapılanmasını sinema filmleri üzerine kurmuş, büyük bir yapımcı firma olma yolunda dev adımlar atmıştır. Dünya standartlarında sinema filmi yapmak amacıyla ülkemizde bir ilki gerçekleştiren firmamız, 2 adet Arri ARRIFLEX D21 kamera ve aynı zaman da Arri ARRIFLEX D21 teknolojisiyle elde edilen bu görüntülerin yine dünya sinema sektörü standartlarında işlenebilmesi için AVATAR filminin montajının yapıldığı Quantel iQ & PabloNEO sistemini de Türkiye"ye getirmiş sektörün hizmetine sunmuştur. Mastermovie görsel kalitenin standartlarını bu yatırımlarla dünya standartlarına ulaştırmayı hedeflemiş ve bunu gerçekleştirerek yapımcılığını üstlendiği projelerde, bu kaliteyi Türk seyircisiyle buluşturmayı amaçlamıştır./Haber7