Yıllar öncesi turizm bölgesi ilan edilen Didim"in en büyük eksiklikleri arasında yer alan sinema sorunu Muşlu bir işadamının girişimleri sonucu çözüme kavuşuyor. Kış aylarında bile yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 42 bin kişinin yaşadığı ilçenin ilk sineması 1 ay sonra hizmete girecek.
Didim'de şehirleşme ve sosyalleşme adına büyük bir eksiklik gördüğü sinema sorununu çözmek için bu girişimi başlattığını açıklayan işadamı Ercan Yıldırım, “Didim'in sosyal alandaki en büyük eksikliğiydi sinema. Ben 5 yıldır Didim'deyim. 5 yılda hayatımın en pahalı filmlerini izledim. İnsanlarımız ailece bir film izlemek istese normal şartların 2 katı külfeti yüklenmek zorunda kalıyorlar. Yatırımcılar hep aynı alanlara yöneliyor ancak biz gençlerimizin ve ailelerimizin değerlerini kaybetmeden gidebileceği elit bir yer açmaya çalışıyoruz. İlçemizde sinema olmayışının eksikliği fazlası ile hissediliyordu. Didim ciddi oranda gelişti ve büyüdü, potansiyel olduğunu da görerek bu işe giriştik” dedi.
Şu anda iç tadilat aşamasında olan sinema salonunun 200 oturaklı tek salon olarak hizmete gireceğini belirten Yıldırım, “Şimdilik böyle düşündük ancak ilerde potansiyele göre genişleyebiliriz. İlçemizde sinema salonuna uygun bir yapı bulmakta çok zorlandım, çünkü tavanlar genel anlamda alçaktı ve olabilirliği en uygun mekan burasıydı” diye konuştu.