Ankara'da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi V.Ö, sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorunca ve Bilkent Üniversitesi öğrencilerini ise 48 ve 51 vererek sınavdan geçirmeyince "soruşturmalık" oldu.

Ehliyet sınavı adaylarına, "Kız sen nerelisin?", "Kız sen nerde okuyorsun?", "Sizin şimdi BMW'leriniz, Mercedes'leriniz vardır" gibi şeyler söyleyen komisyon görevlisi hakkında veliler şikayette bulununca, V.Ö hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara'da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi V.Ö., sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorarken, Bilkent Üniversitesi öğrencilerine ise 48 ve 51 vererek sınavdan geçirmedi.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavına giren Bilkent Üniversitesi öğrencilerine komisyon şoku geldi. Sınava giren adaylara, sınav sırasında nereli olduğu, babasının ne iş yaptığı, hangi okulda okuduğu gibi özel sorular yönelten V.Ö. isimli komisyon üyesinin Bilkent Üniversitesi öğrencilerine sınavdan sadece 48-51 vererek geçirmediği iddia edildi.

Konu ile ilgili olarak adaylar ve veliler; Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verirken, söz konusu V.Ö ile ilgili de yasal işlem başlatılmasını istendiler.

KOMİSYONDAN "KIZ SEN NERELİSİN?" SORUSU

Velilerden Sema Çal, söz konusu komisyon üyesinin, kızının sınava girmesi ile özel sorular yöneltmeye başladığını kaydederek, "Kızım bana komisyon üyesinin kendisine "kız, sen nerelisin?', kız, sen nerde okuyorsun' diye sorular yönelttiğini söyledi. Diğer çocuklarda bu üye ile ilgili bu tür soruların kendilerine sorulduğunu, Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyenlere ise "Sizin şimdi BMW'leriniz, Mercedes'leriniz vardır' gibi şeyler söyledikleri anlattılar. İlk olarak durumu ilginç karşıladık. Ancak Bilkent Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyenlerin hepsi 48 ya da 51 alarak sınavdan kalınca bu durumda bir terslik olduğunu fark ettik" dedi.

Konu ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yetkililer ile görüştüklerini kaydeden Çal, söz konusu komisyon üyesi ile ilgili kendilerine soruşturmanın başlatıldığının söylendiğini açıkladı.

ŞİKAYET EDİLDİ

ERBÜ Ehliyet Kursu öğrencileri ve velileri ise konu ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırılması amacıyla şikayet dilekçeleri verdiler. Dilekçelerde, adayların hepsi, söz konusu V.Ö.'nün komisyonunda sınava girerken, tüm dilekçelerde "özel sorular sordu" şikayetinde bulunuldu. Şikayet dilekçelerinde ayrıca "nerelisin?", "nerde okuyorsun?", "baban ne iş yapıyor", "sizin BMW'leriniz, Mercedes'leriniz vardır" gibi sorularda öne çıktı.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz ise kendisine direk olarak konuyla ilgili bir şikayet gelmediğini, ancak müdürlüğe yapılan şikayetle ilgili olarak hemen gerekenin yapılacağını söyledi.