Bursa'daki trafik kazasında, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde öğrenim gören ve sınav için sabah erken saatte evden çıkan abla kardeş ile iki kardeşi babasının aracıyla sınava götüren genç hayatını kaybetti.

Kestel'den Bursa yönüne seyreden Enis Kaya (20) yönetimindeki 16 BZU 34 plakalı otomobil, Ankara-Bursa kara yolu Polis Okulu Kavşağı'ndaki alt geçitte refüjdeki demir direğe çarptı.

İkiye ayrılan otomobilin motor kısmı yaklaşık 50 metre savruldu. Otomobilde bulunan ve öğrenim gördükleri Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin sınavlarına girmek için Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'ne gittikleri öğrenilen Murat (20) ve ablası Arzu Şimşek (22) olay yerinde öldü. Gençleri sınava yetiştirmeye çalışan Enis Kaya, ağır yaralandı. Kaya, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Genç kızın parçalanmış cesedi otomobilin altından çıkarılırken, Murat Şimşek'in cesedi de otomobilin 3 metre uzağında bulundu.

Bu arada, acı haberi alarak olay yerine gelen Murat ve Arzu'nun babası Cafer Şimşek gözyaşlarına boğuldu.

Oğluyla kızının sınava gitmek için evden çıktıklarını söyleyen ve sürekli “Neredeler” diye feryat eden Şimşek, kendisini sakinleştirmeye çalışan güvenlik güçlerine, “Ayakkabısından tanıdım, o oğlum” diyerek ağladı.

Gençlerin cesetleri, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.