Sınav Dershaneleri Nazilli Şubesi 2008 ÖSS"de Türkiye 8"incisi olan öğrencileri Merve Üstaş"a diz üstü bilgisayar hediye ederek kutladılar. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanan Merve Üstaş arkadaşları ve öğretmenleri ile vedalaştı.
Sınav Dershaneleri Nazilli şubesi kurucusu Şükrü Yıldırım"la birlikte tüm öğretmen kadrosunun katıldığı ödül töreninde 2008 ÖSS EA2 ek puan türünde Türkiye 8"incisi Merve Üstaş dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. Kurum Müdürü Şükrü Yıldırım, Bilkent Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümünü tam burslu olarak kazanan Merve Üstaş"ı kutlayarak Nazilli"nin başarısını arttırdığı için ayrıca teşekkür etti.
Törende dershaneciliğin öneminden söz eden Yıldırım “Özel dershaneler, öğrencilerin, okullardaki derslik sayıları, sınıf mevcutları, öğretmen kadrosu ve diğer altyapı yetersizliklerinden kaynaklanan eksiklerini tamamlanmak ve bir üst okula hazırlanmak amacıyla kurulmuş; ancak süreç içinde bu görevin çok üstünde bir görev üstlenmiştir. Son yıllarda ilköğretimde ve orta öğretimde hem nicelik hem de nitelik bakımından ciddi gelişmeler olmuştur. Anadolu ve Fen Liseleri gibi nitelikli okulların sayısını arttırmış hatta bunlarla da yetinilmeyip sınav sistemleri ve okul müfredatları değiştirilmiş, ÖSYS kalkmış ÖSS gelmiş; OKS kalkmış, SBS gelmiş, ama yine de dershanelere olan ilgi azalmış, bilakis artarak devam etmiştir. Özel dershanelere olan bu talebin nedenini derinlemesine irdelemeyen birtakım çevreler ve bazı devlet yöneticilerimiz yüzeysel bir yorumla ve popülist bir yaklaşımla dershanelere cephe almaktadır. Artık bu kurumlar, okullara yardımcı olmaktan öte, okulların önüne geçmiştir” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenci ve veliler dershane yönetimi ile birlikte kokteyle katılarak kutlamayı sürdürdüler. Kokteylin sonunda Merve Üstaş arkadaşları ve öğretmenleriyle vedalaşarak büyük bir gururla okuluna hareket etti.