Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen konferansta yaklaşan sınavlar öncesinde öğrencilerin ve velilerin sınava girecek olan çocuklarını sınava nasıl hazırlamaları gerektiği anlatıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Yaşam Koçu Tevfik Akmuslu, 3 saat süren sunumunun sonunda velilerden gelen soruları da cevapladı. Yaşam Koçu Reiki Master Tevfik Akmuslu, okul ve dershane eğitimin yanı sıra düzenli olarak yapılması gereken, velilerin de uyması gereken önemli bilgiler verdi.
İnsan beyninin neler yapabildiği ve nasıl algıladığı konularına da değinen Akmuslu, “Sizlerin sınavlarda başarılı olmanız için altın öğütlerde bulunacağım. Lütfen bu öğütlerimi dikkate alın ve uygulayın. Eğitimin yanı sıra bunlara da dikkat ederseniz başarmak kaçınılmazdır. Sınav başarısı 1. amacımız olmalı. Endişe öğrenme yeteneğinizi azaltacaktır. Kazanacağınıza inanmak çok önemli. Elinizden gelenin en iyisini yapın. Daima olumluda kalın,olumsuz düşüncelerden uzaklaşın.Az çalıştın,yeterince çalışamıyorum, odaklanamıyorum gibi kendinize yanlış telkinler vermeyin. Kesinlikle kendinizi suçlu hissetmeyin” dedi.
Sınavlara girmeden önce kaygılanmanın ve sınav stresine girmenin çok tehlikeli olduğunu söyleyen Akmuslu “Söylenenleri eleştiri olarak algılama, alınganlık içe kapanma
kendine güvenin azalması, dikkat dağınıklığı, odaklanamama, karın ağrıları ve bağırsak bozuklukları, kaygılanma yüzünden yerinde duramama, çabucak hiddetlenme, bırakıp gitme ve her şeyden şikayet etme ve memnuniyetsizlik başlıca belirtilerdir. Bunların önüne geçebilmek için "her şey basitte gizlidir" metodunu kullanın. Ne olmak istediğine karar ver.
Gitmek istediğin okula odaklan. Kesinlikle kazanacağına inan. Sana ne söylerlerse söylesinler aldırma. Kendine plan ve program yap ona uy. Eğlenmeye ve spora da vakit ayır” diye konuştu.
Konferansı sırasında dinleyicilerine öğrettiği egzersizleri de uygulatan Akmuslu, yorucu konferansını ileriki günlerde tekrar yineleyeceği müjdesi ile sonlandırdı.