Ali Demir, tüm adaylara süreci anlatan bir mektup yazacağını belirtti. ÖSYM Başkanı, "Tam yapan adayların kitapçığında şüpheli bir şey yok" dedi.

ÖSYM'DEN İTİRAF: ACEMİCE HAZIRLANDI
YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili pazar günü basının karşısına çıkan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bugün de medyanın Ankara temsilcileriyle biraraya geldi.

 

ÖSYM Başkanı, "Basına verilen kitapçık biraz acemice hazırlandı. Yanlış cevapların yerleşmesinde eksiklik var ama adaya avantaj yok. Tüm adaylara süreci anlatan mektup yazacağım" dedi.

Ali Demir şöyle konuştu:

Gizlediğimiz hiçbir şey söz konusu değil. Adaya özel kitapçıkla kişiye özel muamele olmaz. İstenen her bilgiyi vermeye hazırız. Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir olgu yok. Tüm adaylara süreci anlatan mektup yazacağım. Soru hazırlanan birime ben bile cep telefonu ile giremiyorum."

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ali Demir, 27 Martta Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren (YGS) giren adaylardan 1 milyon 400 bine yakınının cevap kağıtlarının okunduğunu belirterek, ''Adayların cevap kağıtlarını değerlendirdik. Okuduğumuz kağıtları bu adayların sonuçlarını 2010 YGS ile mukayese ettik. Olağan dışı hiçbir oluşum söz konusu değil. Matematik soruları geçen seneden daha zor. Test genelde geçen seneden daha zor. Bundan mutluyuz. Çünkü ÖSYM çok nitelikli sınavlar gerçekleştiriyor. Şunu çok rahat bir şekilde söylüyorum; olağandışı hiçbir durum söz konusu değil. Bir grubu, bir kişiyi öne çıkarıcı hiçbir sonuç görülmüyor. Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil'' dedi.