Aydın"da tüm kurum ve kuruluşlar öğrenciler için seferber oldu. Sınav nedeniyle dün geceden bu yana ses ve müzik yayınları tamamen durdurulurken, sınav saatleri arasında sınav yapılan okulların çevresinde trafik akışı bile durduruldu.
Aydın Merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde yapılan sınavlar normal olarak ona ererken Aydın"da 16 bin 515 öğrenci, 59 okulda 755 salonda sınav heyecanı yaşadı.
Geleceklerine yön verebilmek için ÖSS sınavına giren adaylar kadar veliler de heyecanlı ve stres dolu saatler geçirdi. Sabah saat 09:30"da başlayan sınavlar 12:45"te sona erdi. Aydın"da öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması ve olası seslerden rahatsız olmamaları için veliler okulların bahçesine alınmadı. Polis ekipleri tarafından okullar bölgesindeki cadde ve sokakları trafiğe kapattı.
Sınavdan çıkan öğrencilerini karşılayan velilerin en az, öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlendi. Üniversite sınavına giren öğrencilerden Adnan Çakır, sınavın zor geçtiğini ve geçen yıla göre soruların daha zor olduğunu kaydetti.