Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Bingöl İl Başkanlığının organize ettiği iftar yemeğine katıldı. Burada konuşma yapan Şimşek ''Terör örgütü ve BDP, Kürtleri temsil etmiyor.'' dedi.

Şiddet ve terör için herhangi bir bahanenin kalmadığını ifade eden Şimşek ''Geçmişte bu bölgede Tunceli'de, Bingöl'de, Batman'da ve diğer illerimizde de zaman zaman hatalı uygulamalar olmuş olabilir. Ama biz son 10 yılda sadece bu hatalı uygulamalara son vermekle kalmadık. Hatta geçmişin zararlarını telafi etmek için inanılmaz bir çaba içerisine girdik. Geçmişte operasyon var diye, belki hayvanlarını dağda otlatamamış olanlara bile şimdi tazminat ödüyoruz. Şu zamana kadar 2.7 katrilyona yakın terör tazminatı ödedik.'' dedi.

"Biz; Türkiye'nin farklılıklarını yani Çerkez kardeşlerimizi, Laz kardeşlerimizi, Kürt kardeşlerimizi, Arap ve Türk kardeşlerimizi kısacası herkesi birer zenginlik kaynağı olarak görüyoruz" diyen Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Eskiden bu farklılıklar birer tehdit kaynağı olarak görülmüş olabilir ama o zihniyet geri de kaldı. O nedenle, o dönemlerin o mağduriyetin doğurduğu ortamlarında artık son bulması lazım. Biz özgürlükleri genişlettikçe, demokrasimizi daha ileri seviyeye götürme çabası içerisindeyken, bizler mafya ve çeteler ile mücadele ederken, terör örgütü şiddeti artırıyor. Bu da çok açık bir şekilde şunu gösteriyor. Onların derdi Kürtlerin hakkı ve özgürlüğü değil. Terör örgütü ve BDP, Kürtleri temsil etmiyor. Onlar bizi temsil etmiyor. Ben de bir Kürdüm. Ben de 6 yaşıma kadar Türkçe bir kelime bilmiyordum. Kürtleri temsil edenler, Kürtler için çaba gösterirler. Bizler özgürlük alanını genişlettikçe bunlar rahatsız oluyorlar. Bunların derdi hak ve özgürlük değil. Bunlar bizleri bölmek için buradalar.'' ifadelerini kullandı.

Yemekten sonra aile ziyaretlerinde bulunan, Şimşek ve Yılmaz gittikleri evlerde çocuklara değişik hediyeler verdi.