Büro Emekçileri Sendikası(BES) Merkez Yönetim Kurulu, Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Aynı masada aynı işi yapan maliye emekçileri arasında ücret adaletini sağlamayan, bir yıldan bu yana vermiş olduğu sözü tutmayan Maliye Bakanı neyi kutlamamızı bekliyor” diye sordu.

BES Merkez Yönetim Kurulu, Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Türkiye"de adil vergi sisteminin mevcut olmadığını savunarak, “Ülkemizde halen adil bir vergi Sistemi mevcut değildir. Kişi ya da kurumların gelirleriyle doğru orantılı bir vergilendirme ve tahsilat sistemi halen oluşturulamamıştır. Bu ülkenin vergi gelirlerinin yaklaşık 3"te 2"si dolaylı vergilerden oluşmaktadır. Yani bütçeye giren vergi gelirlerinin büyük bir kısmı KDV, ÖTV, ÖİV vb. gibi herkesten aynı oranda tahsil edilen vergiler ve TEKEL maddeleri üzerinden elde edilen gelirlerle oluşmaktadır” dedi.

-“TORBA YASA BÜYÜK SERMAYE GRUPLARININ BORÇLARININ TASFİYE EDİLMESİ İÇİN ÇIKARILDI”-

AKP iktidarınca TBMM'den geçirilen Torba Yasa içerisindeki vergi borçlarının tahsilatı ve tasfiye edilmesine ilişkin hükümlere bakıldığında esas olarak “Esnaf ve zanaatkarların değil, büyük sermaye gruplarının ve yerel yönetimlerin birikmiş olan vergi borçlarının tasfiye edilmesinin hedeflendiğinin” açıkça görüldüğünü savunan BES, “AKP kendi iktidarını sağlamlaştırmak üzere emekçileri yok sayan düzenlemelerinde içinde yer aldığı bu Torba Yasayı TBMM"den geçirirken, muhalefet partilerini de vergi borcu, SGK prim borcu, elektrik, su vb. kamusal borçları olan vatandaşlarla karşı karşıya getirerek, onların TBMM"de fazlaca muhalefet etmelerini engellemeyi bir strateji olarak önüne koydu ve başardı” ifadesini kullandı.

BES, Maliye Bakanlığı"na itafen, “Maliye Emekçilerine verdiğiniz "söz"ü tutmadan, bizden, hangi amaçla, neden ve kimin için vergi haftası kutlamalarına katılmamızı bekliyorsunuz” dedi.