Şimşek Bisküvi, 2011 yılı içerisinde yurtdışında 10 milyon euroluk yatırımla fabrika kurmaya hazırlandığını açıkladı. Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek bu yıl içinde ise 5 milyon euro yatırımla Türkiye pazarına yeni bir ürün sunacaklarını duyurdu.

Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek, yaptığı açıklamada, bugüne kadar üretiminin yüzde 60"ını ihraç eden Şimşek Bisküvi"nin bundan sonra iç pazara da ağırlık verme kararı aldığını söyledi.

Önümüzdeki yıl Orta Avrupa ya da Afrika"da fabrika açmak için çalışma yaptıklarını belirten Şimşek, “2011 yılı sonunda bu iki bölgeden birini seçerek fabrika kuracağız. Bu fabrika için yaklaşık 10 milyon euroluk bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bugüne kadar Karaman"da ürettiğimiz bisküvi ve çikolatayı dünyanın 80 ülkesine satıyorduk. Şimdi yurtdışında yatırım yaparak büyüyen pazarlara daha kolay ulaşacağız” dedi.

-“TÜRKİYE"DE OLMAYAN YENİ BİR ÜRÜN SUNACAĞIZ”-

2010 yılı sonuna kadar 5 milyon euroluk yeni bir yatırımla Türkiye"de ve Avrupa"da olmayan çikolatalı bir ürünü pazara sunacaklarını belirten Şimşek şunları söyledi:

“Ar-Ge ve Ür-Ge departmanımızın üzerinde çalıştığı bu çikolatalı ürün, hem tadı hem de içeriğiyle Avrupa"da bir ilk olacak. Bunun için Karaman"daki fabrikamıza 5 milyon euroluk yatırım yapıyor ve yeni bir üretim hattı kuruyoruz. Bu ürün önümüzdeki yıl raflardaki yerini alacak.”

İSO 500"ün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını hatırlatan Şimşek, Bisküvi-Çikolata-Kek-Gofret-Kraker gruplarında günlük 250 ton kapasite ile üretim yaptıklarını söyledi. 55 bin metrekare kapalı, 25 bin metrekare açık alanda yaklaşık bin kişiyi istihdam ettiklerini dile getiren Şimşek “400"ün üzerinde ürün portföyüne sahip bulunuyoruz.Yıllık toplam 75 bin ton üretim kapasitemiz var” dedi.

2007 yılından bu yana Karaman ilinin ihracat şampiyonu olduklarını söyleyen Şimşek “80 ülkeye yaptığımız ihracatla Türkiye"nin bayrağını farklı coğrafyalarda dalgalandırmanın yanı sıra, pazar çeşitliliği bakımından Türkiye"nin lider gıda firmaları arasında yer alıyoruz” diye konuştu.

-“2015 YILINDA 500 MİLYON TL CİRO HEDEFLİYORUZ”-

2011 yılında da hızlı ve kararlı büyüyerek 200 milyon TL ciro hedeflediklerini ifade eden Şimşek, “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde ekonomideki şartlar uygun olursa sermayeyi tabana yayarak İMKB"ye kote olmak istiyoruz. 5 yıllık süreçte İSO 500"de ilk 100 sanayi şirketi arasına girmeyi amaçlıyoruz” dedi.

2009 yılında 130 milyon TL"lik ciroyla İstanbul Sanayi Odası"nın hazırladığı İSO 500 sıralamasında 405"inci sırada yer aldıklarını hatırlatan Şimşek, “2007"de 61, 2008"de ise 59 basamak birden yükseldik. Geçen yıl krize rağmen ciromuzu 114 milyon TL"den 130 milyon TL"ye ulaştırdık. Ciromuzun yüzde 60"ını ihracat oluşturuyor. Şimdi iç piyasadaki konumumuzu güçlendirme zamanı geldi. 2015 yılına kadar bisküvi ve kekte en büyük 3 şirket arasına girmek için yatırım dönemine giriyoruz” diye konuştu.

2015 yılında İSO 500"deki ilk 100 şirket arasında olmayı ve 500 milyon TL"lik ciro gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Şimşek, “Biz kriz dönemlerinde hem yatırımlarımızı hem de büyümemizi hızlandıran bir şirketiz. 1996 yılında 15 ürünle başladığımız üretim, şimdi 400 çeşit bisküvi, kek ve çikolataya ulaştı. Hedefimiz 125 ülkeye, 175 milyon dolar ihracat” dedi.

-“AFRİKA"YA KEKİ ÖĞRETİYORUZ”-

İhracat yaptıkları ülkelerde damak tadına uygun ürünler geliştirdiklerini anlatan Erol Şimşek, “Ortadoğu ülkeleri daha şekerli ürünleri seviyor. Salepli kek çok fazla ilgi görüyor. Avrupa"da ise tuzlu bisküvilerimiz revaçta. Orta Afrika"da hiçbir Türk markasının girmediği bir ülke var. İki yıldır orası için uğraşıyoruz. Baktık adamlar kekin ne olduğunu bilmiyor, oraya ürünlerimizden gönderdik ve tattırdık, reklamlarımızla tüketiciye anlattık. Şimdi sevmeye başladılar. Bu yıldan itibaren hedef pazarlarımız olan ülkelerde planlı reklam çalışması yapmak için de kolları sıvadık” dedi.