Simit Sarayı Ortaklarından Haluk Okutur, yıl sonuna kadar Yunanistan"da yedi şube açacaklarını duyurdu
Simiti fast-food haline getirip zincirleştiren Simit Sarayı, Türkiye"de açtığı 65 şubenin ardından rotayı yurtdışına çevirdi. Simit Sarayı Ortaklarından Haluk Okutur, yıl sonuna kadar Yunanistan"da yedi şube açacaklarını bildirerek, "ABD New York"ta da yer bakıyoruz. 2012 yılına kadar bu ülkeye iddialı giriş yapacağız. Kriz, simit zincirimizi dünyaya yaymak için ideal bir dönem" dedi.

Simit Sarayı"nın ortağı Haluk Okutur, Türkiye"de 65 şubeye ulaştıklarını ve her gün 150 bin kişiye hizmet verdiklerini belirterek, kendilerine teklifte bulunan ABD"li bir grupla Simit Sarayı"nı yurtdışına taşıyacaklarını söyledi. Şu anda New York"ta yer baktıklarını anlatan Okutur, 2012 yılına kadar ABD pazarına iddialı giriş yapmayı planladıklarını açıkladı. Okutur, "Ülkede McDonalds kadar mağaza sayısına ulaşmak istiyoruz. Bunu yapana kadar kendimizi başarılı saymayacağız. McDonald"s"ın dünyada 34 bin şubesi var. 2025 yılına kadar bu sayıya ulaşırız" dedi.

Simit Sarayı Ortağı Haluk Okutur, Türkiye"deki işleri hakkında da bilgi vererek, ilk şubelerini 2001 yılında kriz döneminde açtıklarını hatırlattı. O dönemde şubelerinin çoğunu kapanan banka şubelerinin yerine açtıklarını anlatan Okutur, şunları söyledi: "O dönemde simit zinciri kurmak iyi bir zamanlama oldu. Bir dönem şubelerimizde kuyruk oluyordu. Böyle dönemlerde, uygun fiyatlı bir ürün olduğu için herkes simite ilgi gösteriyor. Şu anda da dünyada kriz hakim, bu dönem de dünyaya yayılmak için ideal. İlk Yunanistan"la anlaşma yaptık. İstanbul"da da İstiklal Caddesi"nde üç tane yeni mağaza bakıyoruz."