Aydın"ın Karacasu ve Koçarlı ilçelerinde bir zamanlar en gözde meslekler arasında yer alan sıcak demircilik, şimdilerde can çekişiyor. Başta Türkiye"nin birçok bölgesi olmak üzere yurt dışına da satış yapan demirci ustaları artık hem işlerin azlığı hem de mesleği öğretecek eleman bulamamanın sıkıntısı yaşıyor.
Koçarlı ilçesinde de sıcak demirciliğin son ustalarından birsi olan Erkan Erdem, her şeye rağmen ayakta kalmak için çekiç sallamaya devam ediyor. Bir dönemin gözde mesleği olan demirciliğin teknolojiye yenik düştü savunan emektar usta, yıllarca gözde meslekler arasında yer alan birçok iş kolunun gelişen teknoloji yüzünden bir tarih olacağını söylüyor.
Koçalı ve çevresindeki köylerde yaşayan vatandaşlar için çeşitli malzemeler üreten demirci ustası Erkan Erdem, tam 30 yıldır Koçarlı'da demire şekil veriyor. İşlerin her geçen gün azaldığını ve eskisi sipariş alamadıklarının altını çizen Erdem, “Artık ufak tefek şeylerle uğraşıyoruz. Çapa,tahra, balta yapıyoruz. Bir zaman sonra belki de, körüğü, örsü ve bunlarla çalışan ustaları izlemek için açık dükkan bulamayacaklar. Koçarlı'da sadece meslekte 1 esnaf kaldı. Eskiden demirci ustaları iş yerinde 4-5 çırakla çalışırdı. Bugünlerde ilçede 1 demirci, bu mesleği yeni teknolojiyle yapmaya çalışıyor. Geçerli meslek olmasına rağmen demirci çırağı yetişmiyor. Çırak olmayınca da demircilik mesleği artık bitmek üzere. Günümüzde yeni nesilden, demirciliğe heveslenen yok. Bizden sonra bu meslek tarihe karışacak” diyor.