Almanya Sağlık Bakanı Daniel Bahr, ülkedeki EHEC bakterisi salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Bahr, bugün başkent Berlin'de eyaletlerin sağlık bakanlarıyla yaptığı bir toplantıdan sonra, bakteri nedeniyle hastalananların sayısında bir azalma görülmesine rağmen dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bakan Bahr, 689 kişinin durumunun ciddi olduğunu, bu nedenle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

Bahr, EHEC bakterisinin kaynağı kesin olarak belirleninceye kadar domates, salatalık, salata ve filiz yenilmemesi uyarısının da geçerli olduğunu kaydetti.

Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanı Markus Söder de federal düzeyde salgın hastalıklara karşı mücadele edecek bir merkezin kurulması önerisinde bulundu.

Bu öneriye karşı çıkan Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan ise "Yeni bir merkezin kurulması vatandaşlara daha hızlı ve daha iyi bir şekilde bakılmasını sağlamayacaktır" görüşünü dile getirdi.

Toplantıya katılan AB Sağlık ve Tüketici Politikası Komiseri John Dalli, bu konuda fazla bir açıklama yapmak istemediğini, ancak Almanya'nın EHEC salgınına karşı mücadelesinin çok etkileyici olduğunu söyledi.

EHEC salgını konusunda daha sonra Federal Meclis'te soruları da yanıtlayan Bahr ile Tarım ve Tüketicileri Koruma Bakanı Ilse Aigner, çeşitli bakanlık ve birimler arasında ülkede yetki karmaşası yaşandığı şeklindeki eleştirileri reddederek, işbirliğinin çok iyi ve etkili bir şekilde yürüdüğünü ifade etti.