Küçükçekmece'de geçen yıl bir belediye otobüsüne molotof kokteyli atarak, lise öğrencisi Serap Eser"in yanarak ölmesine neden olan sanıklar da ""Taş atan çocuklar"" yasasından yararlanacak. Hrant Dink"in katili Ogün Samast gibi, olay tarihinde 18"den küçük olan 4 sanık ceza indiriminden de faydalanacak.

Öcalan"ın cezaevi koşullarını protesto amacıyla yürüyüş yapan ve belediye otobüsünü yakan sanıklar, 3 Temmuz gününden bu yana İstanbul 9. Ağır Ceza mahkemesinde ölüme neden olmak suçundan ağır hapis istemi ve 'Silahlı terör örgütü üyesi oldukları' gerekçesiyle de ayrıca 7 ile 15 yıl arasında hapisle yargılanıyorlar.

4"Ü DE YARARLANACAK

""Taş atan çocuklar yasası"" gereği sanıklardan Ramazan Sebuktekin, Mahsun Dima, Ömer Kaya ve Özgür Bakır"ın dosyaları, olay tarihinde 18"den küçük oldukları için Çocuk Mahkemesine gönderilecek ve dava sonucu mahkum olsalar da, cezalarının üçte ikisini çektikten sonra tahliye edilecekler. Sanıklara terör örgütü suçlamasından istenen 7-15 arasındaki yıllık ceza artırımı da uygulanmayacak.

Küçükçekmece'de, 8 Kasım 2009'da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotof kokteylli saldırı düzenlenmiş, olayda yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, kaldırıldığı hastanede 28 gün sonra hayatını kaybetmişti.