İş bulma umuduyla, 3 ay önce Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nden ayrılarak, Konya ve Afyonkarahisar'ın ardından Aydın'a gelen 9 kişilik Yıldırım ailesi, kendilerini kandıran kamyoncu tarafından terk edildikleri Aydın- Denizli karayolu kenarındaki boş arazide 4 gün boyunca olumsuz hava koşulları altında yaşam mücadelesi verdi. Vatandaşların ihbarı sonucu, 7 çocuğuyla sığınma evine yerleştirilen 5 aylık hamile Fatma Yıldırım (38) bir darbe de 300 TL'lik para yardımını aldıktan sonra ortadan kaybolan eşi Hasan Yıldırım'dan (44) yedi. Talihsiz kadın, çaresizlikten çocuklarını Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek zorunda kaldı.
Aydın- Denizli karayolundaki boş bir arazide 4 gün boyunca kendi kurdukları naylon barakada, olumsuz hava koşulları altında yaşamını sürdüren ailenin dramı yürekleri burktu. Yoldan gelip geçen vatandaşların ihbarları üzerine Aydın Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi. Aile, dün Aydın Belediyesi Yaşlı Sığınma Evi'ne yerleştirilirken, Valilikçe de baba Hasan Yıldırım'a 300 TL yardımda bulunuldu. Ancak, ailesinin sığınma evine yerleştirilmesinin ardından baba Yıldırım ortadan kayboldu. 7 çocukla yapayalnız kalan ve bir darbe de eşinden yiyen 5 aylık hamile Fatma Yıldırım ise şaşkına döndü.

KOCASI CEZAEVİNDEYKEN ÇOCUKLARINA BAKMIŞ
Eşinin 4,5 ay önce cezaevinden çıktığı ve bu yüzden Afyonkarahisar"da kızının yaşadığı köyde barınamadıklarını ifade eden Fatma Yıldırım, “Şimdiye kadar hiç çalışmadı. Nereye gitsek Kaymakamlık veya Valilik yardımına başvurup hayatımızı idame ettirdik. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Aydın Valiliği'nin verdiği 300 TL´yi alıp bizi terk etti. Bize "İzmir´e iş aramaya gidiyorum" dedi ve ondan bir daha haber alamadık. Onun yüzünden çocuklarımı Yetiştirme Yurduna vermek zorunda kaldım. İnsan çocuklarını nasıl sahipsiz bırakıp gider. Yaşlı Sığınma Evinde 2 günden fazla kalma şansım yok. Çocuklarımı Aydın´da bırakıp Afyondaki kızımın yanına gideceğim. Hayatımızı düzeltip çocuklarımı mutlaka geri alacağım. Çocuklarım beni hayata bağlayan tek sebep. Ben çocuklarımı geçici olarak veriyorum” dedi.
Annesi ve kardeşlerinden ayrılmak istemeyen ailenin kızı Kader da, annesinin iş bulması halinde Aydın"da kalacağını savunarak, annesinden ayrılmamak için hayırseverlerden yardım istedi. -iha