Cemaat ile AK Parti arasındaki kavganın daha şiddetli versiyonu sahnede...

Bu kez Cemaat-AK Parti-Taraf kavgalı...

Yazısındaki flaş cümleler şöyle;

*"Yeni Türkiye'yi kuranlar birbirine düştü."
*"MİT kriziyle 'cemaat' ve AK Parti karşı karşıya getirildi; şimdi de bu ikisiyle Taraf karşı karşıya..."
*"12 Eylül Anayasa referandumu bloku'nu oluşturan büyük anti-militarist demokrat koalisyona mensup gruplar birbirlerine girmiş gibi."
*"İlişkiler onarılamaz bir biçimde bozuluyor."
*"Galiba herkes kendini vazgeçilmez ve tek başına yeterli görüyor; olduk, erdik, vardık sanıyor..."

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Zaman yazarı İhsan Dağı, Taraf-Cemaat-AK Parti arasındaki kavgayı bir kesimin keyifle izlediğini belirterek, "Yiyin birbirinizi dediklerini duymuyor musunuz?" uyarısında bulunuyor.

"Kuruluş dönemine has iç hesaplaşma sanki" diyen İhsan Dağı, kavganın detaylarını şöyle veriyor;

"Sanırsınız ki 'eski düzen' bitti, 'yeni Türkiye'yi kuranlar birbirlerine düştü; Ömer Taşpınar'ın nitelemesiyle 'post-Kemalist kaos'... (...) '12 Eylül Anayasa referandumu bloku'nu oluşturan büyük anti-militarist demokrat koalisyona mensup gruplar birbirlerine girmiş gibi. Herkes bundan zarar görecek.'Eski Türkiye'nin zinde güçleri bu manzaraya bakıp sadece keyiflenmiyorlar, aynı zamanda kışkırtıyorlar da. 'Yiyin birbirinizi' dediklerini duymuyor musunuz?

AK PARTİ-CEMAT-TARAF KARŞI KARŞIYA

MİT kriziyle 'cemaat' ve AK Parti karşı karşıya getirildi; şimdi de bu ikisiyle Taraf karşı karşıya... Bu farklı aktörler arasında her dönem ve her konuda tabii ki uyum beklemiyorum, ama ilişkiler onarılamaz bir biçimde bozuluyor. Bu, siyasal, sosyal ve entelektüel aktörleriyle 'büyük koalisyon'un dağılması anlamına gelir.

HERKES KENDİNİ VAZGEÇİLMEZ SANIYOR

Son on yılda Türkiye'yi dönüştüren güç ve sinerji bu aktörler arasında kendiliğinden gelişen 'informal ve fiilî' koalisyonla oluşmuştu. Nihai amacı demokrat, çoğulcu ve özgürlükçü yeni anayasa olan bu anti-militarist, demokrat koalisyon 'iş' bitmeden dağılma sinyalleri veriyor. Galiba herkes kendini vazgeçilmez ve tek başına yeterli görüyor; olduk, erdik, vardık sanıyor, ki yanılıyorlar...

STRATFOR İÇİN DEĞER Mİ?

"Şimdiki çekişme Stratfor'un iç yazışmalarını Taraf'ın yayımlamasıyla başladı" diyen İhsan Dağı, başdanışman İbrahim Kalın hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayıp Taraf'a yükleniyor.

Yazısının finalinde de AK Parti ve Taraf'a şu mesajları veriyor;

"Bütün bunlar Başbakan'ın Taraf'ı parayı atanın nağmesini çalan bir 'müzik kutusu'na benzetmesini haklı çıkarmaz. Hayatları pahasına gazetecilik yapan, bırakın gazeteciliği son yıllarda Türkiye'nin 'ak'lanmasında önemli bir payı olan Taraf'a haksızlık.

Bütün samimiyetimle söylüyorum Taraf'a Türkiye'nin ihtiyacı var. Hatta, onun bildiğimiz haberciliğine, bağımsızlığına, cesaretine bu ülkenin ihtiyacı daha da artıyor. Bu emeği, duruşu, imajı heba etmemek gerek. Stratfor gibi basit bir kuruluşun dedikodularını ve kötü analizlerini yayımlayarak Stratfor'un itibarsızlığını kendisine de bulaştırmamalı Taraf."