“İspanya'da yarım sezonda almadığım darbeyi, burada bir hazırlık maçında aldım. Bu nasıl futbol! Bırakın ligi, ben amatör maçlarda bile sadece rakibine tekme atmak için sahaya çıkan oyuncu görmedim...”

Beşiktaş"ın dünyaca ünlü yıldızı Simao Sabrosa, Siyah-Beyazlı formayla ilk maçında şaşkına döndü. Sivasspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasında 1 gol atıp 1 de asist yaparak klasını gösteren Portekizli yıldızın, 90 dakika bitiminde ağzından çıkan sözler ise maalesef futbolla alakalı değildi. Rakibin sertliğinden yakınan Simao, Orhan Yıldırım"a Türkiye"deki ilk izlenimlerini şu sözlerle özetledi:

"Ben nereye geldim" dedim!


“İspanya"da yarım sezonda almadığım darbeyi burada bir hazırlık maçında aldım. Bu nasıl futbol! Bırakın ligi, ben, amatör küme maçlarında bile sadece rakibe tekme atmak için sahaya çıkan oyuncu hayatımda hiç görmedim. Sadece ben değil; Ernst, Guti, Quaresma ve Nobre başta olmak üzere, bizim takımda tekme yemeyen arkadaşım kalmadı. İnanın bir ara "ben nereye geldim" diye şaşkınlık yaşadım. Ancak bu durumun özel maçta öne çıktığını söylediler, biraz rahatladım. Fakat futbol bu değil...”

"Futbol özel bir aşktır..."


Beşiktaş"taki günleri hakkında da kısa bir yorumda bulunan Portekizli süperstar, “Uyum sorunum olmadı. Zaten ben böyle şeylere inanmam. Sonuçta futbol oynuyoruz ve dünyanın neresine giderseniz gidin, futbolun dili hep aynıdır. Tıpkı aşkta olduğu gibi. Futbol bir oyun ve özel aşktır” ifadelerini kullandı.

Sivas maçında ne olmuştu?

Bir hazırlık maçı olmasına karşın sahadan kemik sesleri yükselmişti. Sertlik o kadar üst düzeye çıkmıştı ki, Schuster"in yardımcısı Tayfur Havutçu devre arasında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay"ın yanına giderek, “Hocam bu ne böyle! Söyle şunlara, tekme atıp durmasınlar” diye isyan etmişti.

Çalımbay da Sedat ve Uğur"a ikinci yarıda forma vermemişti.

Orhan Yıldırım - Fanatik